Blå villan

Bok av Eva Frantz
Mitt i natten, på väg hem från en fest hittar ett ungt par en liten pojke irrande längs landsvägen. Han bor i den blå villan i skogsbrynet. På kökgolvet ligger pojkens mamma Becca i en pöl av blod. Hjälp tillkallas och den svårt skadade kvinnan förs skyndsamt till sjukhuset. Poliskommissarie Anna Glad får i uppgift att utreda brottet.Det visar sig att Becca Stenlund driver den superpopulära lifestylebloggen "Blå villan" och att hennes liv har hotats i bloggens kommentarsfält. Beccas man Peter har hjälpt till med bloggen men tröttnat på jakten efter det perfekta livet. Han har flyttat från sin fru, och därmed förlorat drömhemmet och familjetillvaron.I Anna Glads tillvaro kunde saker och ting också vara bättre, hennes arbetslösa man sitter hemma och spelar tv-spel dagarna i ända. Becca kämpar för sitt liv men i den låsta tomma villan dyker det varje dag upp färska blommor ...Spänningsintrigen är skickligt flätad och upplösningen överraskar även en erfaren deckarfantast. Blå villan är den första delen i en serie med polisen Anna Glad.
Min första erfarenhet av Eva Frantz och jag blev inte besviken!

Är nu sugen på att läsa fler böcker av henne och få följa polisen Anna Glad i hennes vardag och när hon löser brott.

Boken är lättläst och har ett bra flyt igenom hela boken.
Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken när jag hade kommit 60 sidor in i den, då ville man veta vem som är skurken.

Handlingen är att en liten pojke hittar sin mamma nedslagen och medvetslös så han ska gå efter hjälp.

Ett ungt par hittar honom gående mitt i natten och hjälper honom. Pojken visar vägen till sin mamma som verkar vara en känd bloggerska och har en massa följare på Instagram.

Vem vill Becca i Blå Villan något ont?

Beccas man Peter har tillfälligt flyttat ut från Becca för han har tröttnat att bo i ett dockhus där han knappt får röra sig och Becca ägnar all sin tid åt bloggandet och nästan ingen tid för Peter.

Nu när Becca ligger medvetslös på sjukhuset så får pojken flytta hem till sin pappa Peter och farmor tar hand om honom på dagarna då Peter jobbar.

Anna Glad är en härlig och enkel person att följa och handlar om hennes liv och vardag mycket också, hon bor ihop med sin pojkvän som har blivit arbetslös efter att hans firma har gått i konkurs.

Han har sökt jobb men är fortfarande arbetslös och sitter mest och spelar tv-spel, äter och går upp i vikt vilket irriterar Anna Glad att han inte tar tag i sitt liv och sin jobb situation.

Samtidigt som hon ska lösa fallet med vem som har gjort illa Becca.

Läs boken om ni vill ha en spännande lättläst deckare!