Husdjuret

After She's Gone
Bok av Camilla Grebe
En roman om ett fruktansvärt brott, om de människor som begick det och de som löser det. Malin är den unga kvinnliga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat. Hanne är profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid. Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet. Alla förs de samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg under några kalla vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris. Camilla Grebes Husdjuret ären fristående fortsättning på den kritikerrosade Älskaren från huvudkontoret från 2015som har översatts till fler än 20 språk och sålts till ett av USA:s största filmbolag. Det är en berättelse om vår samtid, om identitet och om de lögner vi berättar för andra och de vi själva väljer att tro på.
Första delen långsam och bitvis rörig. Det tog en stund innan jag tyckte att själva handlingen kom igång. Slutet bra.
Rysligt bra deckare och ibland blir man illa berörd och illamående när man läser boken. Otäck spänning men medium i författarskap och storyn är sådär.
En bra kriminalroman som verkligen drog in mig i storyn, ville inte lägga ifrån mig den. Ännu en gång har jag haft tur att hitta en ny favorit. Kommer hålla utkik efter andra böcker av Camilla Grebe!

Edit; omläsning 2020 jag tycker lika mycket om den denna gång och lyckades lägga märke till nya detaljer denna gången. Gillar alla perspektiv vi får i denna bok. Favoritförfattare kan jag säga efter två böcker.
Tycker den är strået vassare än första boken så glad att detta var den första jag läste i serien.
En grupp poliser ska utreda ett gammalt ouppklarat mord på ett barn. Malin som är en av poliserna är uppvuxen i, men utflyttad från byn där det hela utspelar sig. Man dras in i historien och får en känsla för stämningen i byn och hur det kunde vara att växa upp där. Utredningen av det gamla mordet vävs samman med händelser i nutid och det hela tar en oväntad vändning. Spännande, makabert och välskrivet. Klart läsvärd.
Jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig denna boken, en riktgt bladvändare!
Spännande och jag gillar hur boken är uppbyggd!
Läs den!
Jag gillar fortfarande karaktärerna väldigt mycket, men är inte alltid överens med författaren om valen för dem.

I böckerna är det inte bara karaktärernas historier som växer fram, utan också samhällsproblem och utveckling. Tunga ämnen som rasism, kvinnorätt, funktionsnedsättningar och annat visas upp ur flera perspektiv och gör mig så arg. Men det gör också böckerna mer trovärdiga.

Det är svårt att skriva något om böckerna utan att avslöja för mycket. Jag tycker att du ska läsa dem istället! En liten varning dock för att det finns riktigt läskiga delar i böckerna. Om du hellre lyssnar, kan jag meddela att Katarina Ewerlöfs inläsning är galet bra!