Älskaren från huvudkontoret

Ice Beneath Her : The gripping psychological thriller for fans of i let you go
Bok av Camilla Grebe
"Älskaren från huvudkontoret" är en kriminalroman skriven av Camilla Grebe. Huvudpersonen Emmas älskare är vd på företaget där hon jobbar. Han försvinner plötsligt under deras förlovningsmiddag och en ung kvinna hittas mördad strax därefter. Polisen försöker reda ut brottet och undersöker om det har kopplingar till olösta brott som begicks för länge sedan.
Den första i en serie, jag läste Husdjuret som egentligen är del 2 för ett par år sedan och älskade den. nu har jag för ett tag sedan fått tag i bok ett och tre så jag tog upp denna del. Jag hade svårt att komma in i den först, inte så ofta jag läser i jag perspektiv. Men 4,25 får den i betyg och det får bli en 4a här. Mest för att jag hade svårt att komma in i den först men när jag vant mig så plötsligt läste jag ut hela boken :O Den är riktigt bra. Jag kände nervositeten och spänningen i magen under läsningen. Inte alls så uppenbart som jag först trodde vilket jag gillade. En stark och bra start på en serie. Kommer nog läsa om husdjuret innan jag ger mig på Dvalan.
I älskaren från Huvudkontoret får vi träffa
Emma som jobbar i en klädbutik i Stockholm tillhörande en stor modekedja. En dag kommer bolagets VD en välkänd man som det skrivs mycket om i skvallerpressen, in och ska köpa en skjorta. Detta blir början på ett förhållande mellan dem.

När de ska fira förlovning med middag hemma hos Emma kommer han inte och Emma lyckas inte att nå honom på något sätt.

Emma har haft ett omtumlande liv, men nu känns det som det har vänt. Hon har ärvt en lägenhet och pengar, men det bästa är att hon funnit kärleken. Förhållandet behöver dock hållas hemligt, eftersom mannen hon älskar är vd på det stora klädföretaget där hon arbetar. Nu ska de dock förlova sig och göra allt officiellt. Det är bara det att han inte dyker upp på sin egen förlovningsmiddag.

Vi får lär känna polisen Peter Lindgren. Han får ett brutalt mord på sina axlar. En kvinna hittas mördad med avhugget huvud. Mordet påminner mycket om ett annat mord som skedde för tio år sedan. Den som utredde mordet var beteendevetaren Hanne Lagerlind som kallas in igen. Eftersom hon drabbats av en demenssjukdom tvekar hon först, men bestämmer sig sedan för att hålla sjukdomen hemlig och köra på.

Älskaren från huvudkontoret är välskriven och spännande. Boken griper tag och det är svårt att sluta läsa den.
Rekommenderas varmt av mig!
Lyssnade på denna i en solstol på Rhodos. Spännande och bra driv i berättelsen som får en oväntad vändning.
Emma jobbar i en klädesbutik. Hon stöter på butikskedjans vd och de inleder en relation. Efter en tid hittas en ung kvinna bestialiskt mördad i vd:ns bostad. Vem är kvinnan och var är vd:n? Samtidigt får vi följa Hanne som är på väg tillbaka till arbetslivet efter att nyligen fått diagnosen Alzheimers och oron för framtiden.
Jag har aldrig läst eller lyssnat på något av författaren innan. Denna var bra och kröp under skinnet!
🎧🎧🎧🎧 av 5.
Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe

Emma som jobbar i en klädesbutik, har en hemlig älskare som hon även är förlovad med. Hon kan inte berätta för någon att det är, Jesper Orre, högste chefen för det klädesföretag hon arbetar för. De har träffats i smyg under ett par månader, och Emma är säker på att han är den rätte. Efter att de förlovat sig, försvinner Jesper Orre spårlöst, och hemma hos honom hittas en kvinna död, mördad på ett grymt sätt.

Peter Lindgren, en introvert polis vid Rikskriminalen blir den som ska utreda fallet på den mördade kvinnan. Han vill inte någon relation, och han vill inte ta ansvar för sin tonårige son, som bor hos sin mamma. När det upptäcks att mordet verkar ha samma tillvägagångssätt som ett äldre olöst fall, kallas beteendevetare Hanne Lagerling-Schön in som hjälp. Hon har tidigare arbetat som konsult för utredningsgruppen, men slutade när hon började bli dement.

I boken varvas kapitlen mellan Peter, Emma och Hannes berättelser, och tiden både före och efter mordet. Emma berättar hur hon växte upp med en alkoholiserad mamma och att hon blev sexuellt utnyttjat av en lärare i högskolan. Det finns tre unga kvinnor som är anmälda försvunna, är det någon av dem som hittades mördad i Orres hus? Vem har begått det bestialiska mordet?

Romanen var en riktigt spännande psykologisk thriller. Både karaktärer och miljöer var beskrivna realistiskt och med stor närvaro. Romanen var lättläst och estetiskt skrivet, och det gjorde att storyn aldrig blev långtråkig. Författaren beskrev även på ett starkt sätt en traumatisk barndom med en missbrukande förälder, och även hur det sätter sina spår när man blir sexuellt utnyttjad som barn.
"Älskaren från huvudkontoret" är den första delen i deckarkvartetten skriven av Camilla Grebe. Huvudpersonen Emma blir förälskad i vd:n på det stora klädföretaget där hon är anställd. Under middagen på deras förlovningsdag försvinner han plötsligt och strax därefter hittas en ung kvinna mördad. Det är början på en spännande och psykologisk roman.

Denna bok har fått blandade recensioner och det är förståeligt. Den här typen av bok delar lätt in läsare i två läger. Antingen älskar man den eller så har man väldigt svårt för den. Jag tillhör nog snarare de som har svårt för denna typ av bok. För min del är det alldeles för mycket kärleksdrama vilket gör att boken snarare känns som en kärleksroman än en deckare. Fokus i denna bok ligger på relationerna och detaljerade beskrivningar om den kittlande åtrån och saker som kärleken kan få oss att göra. För min del stjäl det fokus från själva brottet som ska lösas.

Polisarbetet, som är en viktig del av deckare och kriminalromaner, är inte beskrivet särskilt bra. Jag önskar att författaren hade utvecklat denna del mer. Istället ger den ett intryck av att polisen är inkompetent. Den som gillar deckare där brottet är i fokus bör inte läsa Älskaren från huvudkontoret. Det kommer att sluta i en besvikelse. Om du däremot gillar kärlekshistorier och mer lättsamma kriminalromaner kan denna bok kanske vara något för dig. Den passar för lata dagar på stranden.