Kaninjägaren

The rabbit hunter
Bok av Lars Kepler
Joona Linna är tillbaka! Kaninjägaren tar vid där den enorma succén Stalker slutade Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren. Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer. Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Müller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död. Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa Kaninjägaren innan det är försent. Du vet aldrig vad ödet har i beredskap för dig, vad som kommer att hinna ifatt dig om du inte börjar springa nu. Thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med en ny bladvändare om kriminalkommissarie Joona Linna. "I sällskap med kriminalkommissarie Joona Linna är vilopauserna få. Ända fram till sista sidan är jag på helspänn /.../ Lars Kepler skriver med ett driv som stundtals är outhärdligt." Hallandsposten
Kaninjägaren är nog den tråkigaste av alla böckerna om Joona Linna. Absolut ingen dålig bok, men inte lika spännande och fängslande som dem övriga böckerna i serien.
Riktigt obehaglig och riktigt spännande, som alla Keplers böcker. Kaninjägaren får en att vilja låsa dörrar och dra för alla gardiner.
Kaninjägaren är Keplers sjätte bok och liksom de tidigare böckerna gör inte heller denna en besviken.

En man blir brutalt mördad i sitt hem och enda vittnet är en prostituerad kvinna som mördaren lämnar kvar. Det visar sig att mannen är Sveriges utrikesminister och Joona Linna, som fortfarande sitter i fängelse, dras in i fallet under en permission.

jag är så imponerad av Keplers sätt att skriva. Det är ett speciellt sätt som fängslar en från första sidan. Man dras med om det känns som man är med i allt som händer och det beskrivs på ett sätt som gör att jag får lägga ifrån mig boken gång på gång för att det är så spännande och läskigt.

Har du inte läst Kepler så är det bara att börja.
Kaninjägaren är den sjätte delen i serien om Joona Linna av Lars Kepler och wow säger jag bara! Jag har läst de andra delarna i den här serien och jag blev inte besviken den här gången heller.

Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren.
Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer.

Handlingen var så otroligt otroligt spännande och jag bara sträckläste de sista 200 sidorna för jag var bara tvungen att veta vad som kommer hända och förstår vad som faktiskt hände!
Den här var en riktig bladvändare och jag kan vara beskriva Keplers böcker med två ord: Bladvändare och fantastiska!

Jag som läsare kunde verkligen inte lista ut vem mördaren var först vi fick reda på det mot slutet och vilket slut.......En riktig cliffhanger!

Har du inte läst den här serien än så gör det, du kommer inte bli besviken!