Lazarus

Bok av Lars Kepler
Det här är den sjunde delen i bokserien Joona Linna. En okänd gravskändare har precis hittats död i en frysbox i Oslo. Inte långt därefter kontaktas Joona av en tysk kommissarie som behöver hjälp med en mordutredning. Snart står Linna inför ett av sina värsta fall där det faktiskt verkar som att någon återvänt från döden.
Lazarus är den sjunde delen i serien om Joona Lina och en av mina favoriter i serien. Spänningen hålls i högt tempo hela tiden, riktig bladvändare!
Mästerligt bra! Som vanligt älskar jag Joona Linna och Lazarus kröp under skinnet och gav rysningar.
Spännande och lättläst och en riktigt bladvändare. Denna författareduo kan verkligen trollbinda sina läsare och bjuda på oväntade rafflande slut. Högsta betyg!!!😀
Kepler gör det gång på gång! Vilken bok! Böckerna blir bara läskigare och läskigare men det går inte att sluta läsa!

En man hittas mördad i sin lägenhet i Oslo och i Rostock hittas en annan man död. Båda har kopplingar till Joona. Det är spännande från första till sista sidan. En riktig bladvändare.

Jag avundas alla som inte har läst Kepler ännu.
Kepler gör det igen! Sjunde boken om Jonna Linna är lika nervkittlande och spännande som de tidigare sex. OM inte bättre. Spänningen som byggs upp från de första sidorna och storyn som kopplas ihop med tidigare böcker gör att boken är svår att lägga ifrån sig.
Kepler är alltid Kepler och gör ingen besviken som gillar spänning samt intriger. Bra språk och nagelbitare
Det här är den sjunde boken om polisen Joona Linna. Saken tar sin början i att en död man hittas i en lägenhet i Oslo. Polisen börjar undersöka lägenheten och när de tittar i frysen finner de något som inte alls är speciellt trevligt. Det visar sig att den döde mannen skändat flera gravar och samlat troféer under en längre tid. Men ingen har vetat om att det här har skett, fram tills fynden görs. En tysk kommissarie kontaktar Linna några dagar senare och ber om hjälp med att lösa ett mord på en camping i Rostock. Det som Linna stöter på är ett mönster som påminner allt för mycket om dödsfallet i Sverige. Men kan det verkligen vara så? Kan man återkomma från döden och är det en dröm eller mardröm?

Vad tycker jag om boken?
Det här är en klassisk Kepler-deckare. Det förekommer en hel del blod och våld men utan det hade berättelsen blivit platt och tråkig. Den som är känslig för sådant bör dock läsa en annan bok. Om man gillar Keplers stil att skriva i, de lite mer overkliga historierna och liknande är det här en bra bok i genren. Man kan i alla fall inte bortse från att boken blir svår att lägga ifrån sig.