Nils K

Användarprofil

Älskar att grilla korv kött och grönsaker på sommaren och vintern läser jag massor av böcker eftersom jag är pensionär och har tid att göra det jag älskar.

En underbar jävla jul

Film från 2015 regisserad av Helena Bergström
Försökte vara uppseendeväckande med att ta upp ämnet homosexualitet i familjen i juletid tyvärr hade samma ämne tjatats ut i sju år före filmen dök upp på biograferna. Seg pratig komedi i familje miljö och de återkommande vredes utbrotten som alltid dyker upp i Bergströms filmer. Ingen minnesvärd film.
Mycket sevärd välgjord deckare där jugoslaviska maffian, polisen och en asiatisk maffia kämpar om att kontrollera droginflödet till området och ett tufft blodigt krig uppstår. Ingen action serie men sex avsnitt med realism och intriger som gör att man vill fortsätta att se alla sex 45 minuters avsnitt.

Hungerspelen

Bok av Suzanne Collins
Framtid missär och enda chansen att få det bättre är att riskera livet i Hungerspelen. Tjejen som är huvudperson gör naturligtvis detta. Förutsägbar ibland löjlig och motsägelsefullt men spännande och underhållande. Slutet får du vänta på eftersom det är en triologi. Mycket beskrivningar vilket gör att tempot i boken faller.
Ålderdom och minnesproblem och att man inte tar tillvara kunskapen som de äldre kan ge oss. Allt serverat på ett explosivt mustigt Finskt sätt med massor av rak humor och livsminnen om att byta varor mellan fiender under andra världskriget. Allt utspelar sig i nutid och en taxichaufför som är snäll och får det jobbigt att hålla styr på den gamla krigsveteranen han vill hjälpa.

Se mig falla

Bok av Mons Kallentoft
Bästa boken om polistjejen från Linköping som utspelar sig i Thailand och hennes kamp med sig själv och alkohol samt ett mord. Välskriven spännande och svår att lägga ifrån sig jag läste den på 2 lediga dagar.

När jag hör din röst

Bok av Stephenie Meyer
Vampyrer Varulvar i en erotisk romantisk lätt spännande bok. Förutsägbar men underhållande och vänder sig till vuxna läsare. Jag personligen kommer inte att läsa fortsättningen men den ingår i en serie med fristående böcker.

Asterix: Den magiska drycken

Film från 2018 regisserad av Alexandre Astier och Louis Clichy
Ny tecknad film med ny berättelse om att druiden börjar bli gammal och behöver lära upp en ersättare. Underhållande och händelserikt men bygger inte på de klassiska böckerna. Själv tycker jag den var helt okej och tror den vänder sig till 8-13 års åldern för vissa scener kan vara otäcka för små barn men Filmen är rolig och främst spännande.

Delfinräddningen

Bok av Lucy Daniels
Lättsam ungdomsbok som jag läste för min dotter när hon var mindre. Hon gillade den och hon älskar delfiner. För äldre läsare är den nog ingen höjdare men som barn bok är den helt okej. Inga otäckheter och lättsam enkel dialog och små mys spännande.

Spy Kids 2 - De förlorade drömmarnas ö

Film från 2002 regisserad av Robert Rodríguez
Actionfylld barnfilm med två barn agenter. Snygg och påkostad film men mer action än handling och special effekterna har åldrats men går nog hem hos de flesta familjer med yngre barn.

Rawhide

TV-program från CBS Television Distribution
Amerikansk Westernserie med bland annat Clint Eastwood som gjordes i 3 säsonger med ca 90 avsnitt i svart/vitt. Jag gillar serien för den hade bra skådespelare och varje avsnitt var fristående. Dessutom var det trots många avsnitt väldigt varierande handling men med boskapsdriveri som knytpunkt. En klassiker som håller än och går att köpa på dvd med bra bildkvalité.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.