Suicide Club

Bok av Rachel Heng
Flerfaldigt prisbelönt dystopisk debut »Originell & fängslande.« | The Independent »Suicide Club är en glittrande framtidsskildring med en mardrömslik underton.« | The Millions I en nära framtid har forskningen tagit ett avgörande framsteg: odödlighet är nu en realitet men bara för dem som förtjänar den. De kallas långlevare: De som tränar, utövar yoga, dricker hälsosamma juicer och går och lägger sig i tid. Den 100 år gamla Lea är genetiskt perfekt: en postertjej för de odödliga. En dag får hon syn på sin far på gatan. Då har det gått 88 år sedan senaste gången de träffades. När hon följer efter honom stirrar hon plötsligt döden i vitögat. Det gör Lea osäker om hon kunde vara så oförsiktig, är hon verkligen, på riktigt, värd sin odödlighet? Medlemmarna i Suicide Club har inte alltid varit aktivister. De började som ett gäng desillusionerade långlevare som ägnade sig åt förbjudna aktiviteter som livemusik, onyttig mat och ansvarslösa orgier. Men nu har de stämplats som terrorister av staten. Och Lea bestämmer sig för att kontakta dem. RACHEL HENG är född i Singapore. Hon har bland annat utsetts till en av 2018 års mest spännande debutanter av The Independent. Suicide Club är hennes första roman.   »Tankeväckande, rörande & skrämmande trovärdig. För tankarna till romaner som Kazuo Ishiguros Never Let Me Go & Naomi Aldermans Makten.« | The Irish Times
I en framtid där genetiskt utvalda kan behandlas för att bli riktigt långlivade, utspelar sig denna roman. Målet är att få ett evigt liv, men det finns naturligtvis rebeller bland de perfekta. Hur avslutar man livet på en oförstörbar kropp?
Tyvärr har författaren missat lite med att förklara varför det eviga livet är så bra, men att Sverige nämns är en liten kul grej.