Warcross (Warcross, del 1)

Bok av Marie Lu
Vald till Höstens bästa Young Adult-roman av Amazon Editors! »Lika självlysande som hjältinnans regnbågsfärgade hår. Ett fullspäckat äventyr.« | Washington Post Warcross är inte bara ett dataspel, det är ett sätt att leva. Åtminstone för de miljontals människor runtom i världen som loggar in på spelet varenda dag. I ett desperat försök att få ihop lite pengar bestämmer sig den tonåriga hackertjejen Emika Chen för att försöka hacka sig in mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet ? en manöver som leder till att spelets skapare, den tillbakadragne miljonären Hideo Tanaka, vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka. Emika tackar ja till erbjudandet och befinner sig snart i en drömtillvaro i Tokyo ? ända tills hon gör en farlig upptäckt som hotar att slå sönder hela Warcross-imperiet? MARIE LU [f. 1984] är en amerikansk författare som fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-trilogin, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Sammanlagt har hennes böcker nu sålt i över 2,5 miljoner exemplar och en långfilm baserad på Legend produceras av teamet bakom Twilight-filmerna. WarcrossNew York Times bestsellerlista. »En lysande cyberpunk-historia, full av romantik och kickar« | Kirkus Reviews »Hunger Games möter Minecraft.« | Seventeen
Bokrecension: Warcross av Marie Lu

Handling: Warcross handlar om en ung hackertjej, Emika Chen, som försöker överleva i det verkliga livet samt det virtuella livet. Warcross är ett spel som miljontals människor världen över spelar. Under ett öppningsspel försöker Chen hacka sig in i det internationella Warcross-mästerskapet. När hon väl hackar sig in upptäcker skaparen till spelet, Hideo Tanaka, henne och anlitar Chen till att bli en insiderspion. Chen upptäcker något som kommer att chocka henne och hela Warcross-imperiet!

Recension: Warcross är en bok som är underhållande, spännande och engagerande. En bok som handlar om virtuellt spel och verklighet. Samtidigt som jag läste boken fick jag adrenalinkickar och ville fortsätta läsa mer. Jag är otroligt förtjust över konceptet och hur atmosfären i bokens handling tar fram kamratskap, laganda och gemenskap. Det är även fantastiskt att se hur författaren kopplar ihop hela världen med platser, etniciteter och bakgrunder i boken. De sammanförs på något så enkelt och lätt sätt som gör att det blir lätt att hänga med i handlingen. Lu har även välskrivna karaktärer i sin berättelse. De är övertygande och man vill bara hänga med dem överallt. Miljöbeskrivningen i boken är enkel men även fantastisk. På ett enkelt men karismatiskt sätt tar Lu upp beskrivningen inne i spelet men även utanför Warcross spelet. Genialiskt! Slutet är verkligen en plot-twist som lämnar dig, som läsare hungrig, efter mer Warcross! Verkligen läsvärd bok för er som älskar sci-fi och YA (unga vuxna).

Boken får: 4/5 stjärnor
Författare: Marie Lu
Bokförlag: Modernista modernistaed
GoodReads: ArbereshaSabani
Instagram: wandersinbookland
Marie Lu kallar den här boken ett kärleksbrev till alla hennes favoritsaker. Läste den och kom fram till att vi måste ha samma favvisar!

Möt Emika Chen, prisjägare, hacker & skatare. När hon hackar sig in på öppningen av årets Warcross-turnering avslöjas hon. Warcross är det största virtuella spelet någonsin. Det skapades tack vare NeuroLink, ett brain-computer interface.
Tänk VR-glasögon. Fast tunna, lätta grejer som ser ut som helt vanlig glasögon.

Istället för att gripas blir Emika inbjuden att tävla i turneringen av ingen mindre än Warcross grundare som också skapade NeuroLink, Hideo Tanaka.

Men Hideo vill egentligen ge Emika ett annat uppdrag, nämligen att hitta en hacker som försöker sabotera Warcross. Att delta i spelen är en täckmantel. Om Emika lyckas så kommer hon få en belöning som löser hennes ekonomiska problem för alltid.

Romantiken faller lite platt, tycker jag. Men jag älskar cyberpunken. Warcross världen är så härligt färgstark, tänk om boken skulle bli film!