Chinos tjocka kinder

Charlies tjocka kinder
Bok av Maria Nilsson Thore
Vem har störst och mjukast kinder och springer snabbast i hjulet? Det händer alltid något kul i hamsterburen när Chino är i farten! Det tycker de andra hamstrarna också - oftast i alla fall. Men när Chino stoppar in allas frön i kinderna blir det kanske för mycket av det roliga. Maria Nilsson Thore är tillbaka med ännu en bedårande bilderbok. En varm och rolig bilderbok om omtänksamhet och glädjen i att dela med sig. Chino är populärast i hamsterburen. Med de tjockaste kinderna, de roligaste upptågen och aldrig sinande energi står Chino alltid i centrum. Med sin stora personlighet och energi sprider Chino mycket glädje i hamsterburen. Men det är inte alla påhitt som uppskattas av kompisarna. För den som är en naturlig ledare och klassens clown måste också komma ihåg att tänka på andra. För och hur stora kinder man än har så börjar det skava om man proppar munnen full.
När man inser att man har gått för långt och sårat någon/några man bryr sig om gör ont och är en hård läxa att få; men känslan när man gör om gör rätt är Fantastisk. 

Chino och hans vänner är hamstrar med den lilla specialitet att det samlar mycket i sina kinder. Precis den egenskapen är Chino lite extra bra på. Han samlar på Allt och Mycket. Men ibland vore det nog bra om man tänker efter innan man gör något. För annars finns risken att man sårar sin medhamstrar; vilket Chino till slut gör. 

Men då hon inser sitt misstag så tänker hon ett varv till…

En söt bok med ett fint budskap och härliga illustrationer.