DCI Tom Reynolds, #1

Förlåt oss våra synder

With Our Blessing
Bok av Jo Spain
Ett bara några minuter slits barnet med våld från sin mor, då modern är inskriven på instutionen för fallna kvinnor på Magdalenahemmet. Nästan ett halvt sekel efter hittas en nunnas lik i en stadspark i Dublin. Polisinspektör Tom Reynold är övertygad att mordet på nunnan har en koppling till vad som hände på Magdalenahemmet år 1975.
10 utgåvor
Välj utgåva
With Our Blessing: No.1Engelska - Pocket
ISBN: 9781784295639
Förlåt oss våra synderSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177818991
With Our BlessingEngelska - E-bok
ISBN: 9781784293161
Tu Buße und stirbEngelska - Pocket
ISBN: 9783404175536
With Our BlessingEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781510069695
With Our Blessing: An Inspector Tom Reynolds MysteryEngelska - Inbunden
ISBN: 9781683314363
Förlåt oss våra synderSvenska - E-bok
ISBN: 9789177819004
Förlåt oss våra synderSvenska - Pocket
ISBN: 9789178932658
Förlåt oss våra synderSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178939237
En bra och spännande thriller där man under bokens gång gissar att än den ena än den andra är den skyldige och inte förrän precis i slutet avslöjas vem den skyldige är.
När en nunna med koppling till ett irländskt Magdalenahem hittas mördad hamnar fallet hos polisinspektör Tom Reynolds. Med tiden har synen på kvinnor som i olika utsträckning ansetts förtappade lukrats upp, men Tom misstänker ändå att brottet har med den katolska institutionens historiska försyndelser att göra. Allt pekar på att någon vill ta hämnd för gamla övergrepp, men det kyrkan har på sitt samvete är en omfattande tragedi och antalet människor med potentiell motivbild oroväckande stort.

Den första boken i serien om inspektör Tom Reynolds baserar sig delvis på verkliga händelser, för de katolska Magdalenahemmen döpta efter synderskan Maria Magdalena har existerat och vittnesmål om den hårdföra behandlingen av förtappade kvinnor som förekom där är en brutal realitet. På så sätt får premissen ett extra djup och obehaget växer, för även om Jo Spain broderar ut och skapar fiktion vill tanken på vad som verkligen hänt bakom hemmens grindar aldrig riktigt släppa taget.

Rent tekniskt skriver Jo Spain både medryckande och underhållande. Sidorna vill vända sig själva och hon lyckas åstadkomma en riktigt ruggig atmosfär. Författaren skapar också en fin kontrast när hon väljer att låta Reynolds egen dotter bli gravid utan att vara gift, ett inslag som gör att fallet får en extra stark beröringspunkt hos vår huvudkaraktär. Boken innehåller ganska många karaktärer för läsaren att hålla i minnet, men i övrigt är det en oerhört välskriven kriminalroman som visar att det finns ett irländskt deckarunder och fler författare att upptäcka för alla som älskar Tana French. Tursamt nog för oss som fått smak för Jo Spains författarskap släpps i dagarna uppföljaren: Frukta det du begär.
En abbedissa hittas mördad o skändad i en park i Dublin. Det visar sig att hon kommer från ett kloster i Limerick. Poliskommissarie Tom Reynolds får ta sig an fallet o det inträffar ett mord till med koppling till klostret . Historien med det förflutna vävs ihop med nutid. En fiktiv berättelse men Magdalenahemmen fanns Där fallna o ogifta kvinnor fick föda sina barn som blir bortadopterade. Men kvinnorna fick slita i dessa tvätterier De blev utsatta för övergrepp mm. I boken Flickan i brevet av Emily Gunnis kan man oxå läsa om tvätterierna . Denna är välskriven o riktigt spännande. Längtar tills nästa del .