Ett himla liv

Bok av Christina Schollin
Christina Schollin har under de senaste åren blivit känd på nytt när hon har figurerat i realityserien Wahlgrens värld. Men innan serien blev en succé har hon haft en lång karriär som skådespelare. I den här boken berättar hon hur det är att ha en stor och känd familj, om sin karriär, sitt äktenskap och sitt liv som mamma.
En läsvärd självbiografi som ger en helt annan insyn än vad man får genom medias bild av familjen Wahlgren. I boken finns också foton och tänkvärda citat.
Jag tycker verkligen om att läsa självbiografier för att få veta mer om en annan människas liv. Christina Schollin är över 80 år och fortfarande nyfiken och är full av energi. Hon må vara känd som mamma och mormor till barn och barnbarn som nu också står i rampljuset, men Christina har själv haft en lång och framgångsrik karriär.
I boken ”Ett himla liv” får vi lära känna mångsysslaren Christina. Livet har stundtals varit hårt mot henne, som när hon drabbades av cancer 2011.
Det här är boken om kvinnan som gjort precis allt. Christina Schollin är respekterad teaterskådespelerska, film- och TV-stjärna, sångerska, influencer och dokusåpadeltagare. Hon är också matriark i en av Sveriges största kändisfamiljer och intresset kring henne tycks aldrig sina.

De flesta av oss kommer ihåg Christina Schollin som Margaretha Öhman i Varuhuset, en av 80-talets mest minnesvärda TV-karaktärer. Den äldre generationen minns henne också från filmer som Käre John, Änglar, finns dom?, Bröllopsbesvär och Song of Norway. Hon arbetade med Bergman i Fanny och Alexander och hade en gång i tiden en minst sagt blomstrande karriär på Dramaten. Idag är hon en framgångsrik entreprenör med förkärlek för änglar och hälsovård. I Ett himla liv berättar hon öppenhjärtigt om sin karriär, sitt långa äktenskap och om hur det känns att ständigt behöva se sina familjemedlemmar på löpsedlarna.

En bok för alla kultur- och mediaintresserade
Den här boken kan lika gärna läsas av den som satt klistrad framför långköraren Varuhuset på 80-talet som den som nyss upptäckt Ingrosso-syskonens trendiga mormor i Wahlgrens värld. Den kommer gå hem hos cineasten såväl som hos teaterälskaren, men den kommer också uppskattas av den som bara vill ha lite allmänna råd om hur man kombinerar karriär och familjeliv. Schollin och hennes medförfattare Marianne Wilöf bjuder på ett stycke svensk kulturhistoria som är bildande och lustfyllt på en och samma gång. Boken kan eventuellt vara lite knepig att läsa för den som inte är insatt i kultur- och nöjesvärlden, då den innehåller en uppsjö av namn på skådespelare, filmer, TV-serier och teateruppsättningar. Men för den som älskar kultur så är den en riktig skattkista fylld av härliga anekdoter och tips.