Den nakna flickan

Bok av Helen Stommel Olsson
Viktoria växer upp i en religiös sekt som inte vill ha med myndigheter att göra. Hennes liv som barn, ung kvinna och vuxen exploateras samtidigt som hon kämpar för frigörelse på många plan. Hon blir mamma tidigt och sedermera en uppskattad strippa som så småningom blir ägare till en lyxig nattklubb.
4 utgåvor
Välj utgåva
Den nakna flickanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188917034
Den nakna flickanSvenska - Pocket
ISBN: 9789188917362
Den nakna flickanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789179099718
Den nakna flickan : inspirerad av en sann historiaSvenska - E-bok
ISBN: 9789188917287
En bok som berör om Victoria som barn och hennes och syskonens uppväxt i en familj som tillhör en religiös sekt. Författaren hämtar stöd för berättelse ur en verklig historia och andra material om sekten. Den är skrämmande och intressant hur de vuxna kan bli så hänförda och djupt involverade i sekten så de godkänner kränkande behandlingar och övergrepp. En del av boken beskriver Victoria som vuxen hon gillar att dansa och senare beskrivs hennes liv som dansare och streaptease något som hon känner att hon kan och i viss mån kan sätta sin egen gräns.. Hon har under uppväxten haft hemundervisning och saknar erfarenhet och betyg och det blir ett hinder i arbetslivet.Boken vill en sträckläsa och se hur allting går för familjen både ursprungsfamiljen och Victorias egna längre fram.
I boken får vi följa den unga kvinnan Viktorias livsresa med början i en sluten religiös sekt och sen vidare ut i världen som firad stripteasedansös. Det är en historia inspirerad av verkliga händelser och personer.
Viktoria och hennes syskon växte upp i den hemliga sekten "Familjen".
Jag fascineras av sekter samtidigt som jag tycker att det är fruktansvärt läskigt och obehagligt. En stor del av boken handlar om deras uppväxt i sekten och vad de upplevde. Det är hemskt, skrämmande och man tror inte att det kan vara sant!

Andra delen av boken handlar om tiden när Viktoria försöker bryta sig loss från "Familjen" och hitta ett sätt att möta och leva i den "vanliga" världen. Att hon halkar in i strippbranschen känns inte så avlägset efter allt hon varit med om. Hur vi växer upp och hur vi behandlas i barndomen påverkar oss och de livsval vi senare gör i våra liv.

Det är en mycket bra bok, skrämmande och spännande! Det går liksom inte sluta att läsa för man vill veta hur det går...