The Contender

Bok av William J. Mann
I denna spännande, insiktsfulla och detaljerade biograf tar William J. Mann med läsaren på en resa genom den framgångsrika och kontroversiella skådespelaren Marlon Brandos tragiska liv. I jakt på lycka och ett kontinuerligt liv hittar Marlon den raka motsatsen när han tvingas in i Hollywoods drama och all den press som ingår i en skådespelares liv.
4 utgåvor
Välj utgåva
The Contender : The Story of Marlon BrandoEngelska - Inbunden
ISBN: 9780062427649
The Contender: The Story of Marlon BrandoEngelska - Okänt
ISBN: 9781982661717
The Contender : The Story of Marlon BrandoEngelska - Pocket
ISBN: 9780062427724
Intelligent, impulsiv, rolig, karismatisk, våldsam och begåvad. Skådespelaren Marlon Brando var en drös av motsägelser. Brando var passionerad av social rättvisa och medborgerliga rättigheter men kunde samtidigt behandla de många kvinnorna i hans liv som engångsbruk. Hyllad för sina intensiva uppträdanden i A Streetcar Named Desire och On The Waterfront kämpade Brando för att behålla sitt intresse för skådespelande och vägrade att ge efter för ”Hollywoodstilen”. Den mycket belönade författaren William J. Mann fångar mästerligt Brandos lockelse, hans psykologiska komplexitet och den episka tidslinjen av hans karriär i denna väl mottagna bok, The Contender: The Story of Marlon Brando.

Mann väver berättande delar från Brandos traumatiska barndom med detaljfulla och slukande berättelser om hans ambivalenser, raserier och hans sexualitet. Varför slog Brando en medskådespelare bakom scenen i sina tidiga år på teaterskola?

Denna bok har allt en läsare vill ha. Boken är fascinerande, skrämmande och vackert skriven.