Stephens and Mephisto Mystery series, #5

Now You See Them

Bok av Elly Griffiths
Så blev det dags för den femte delen i Elly Griffiths Brightonmysterier, Now you see them. Det är också den sista boken i serien som jag fick i julklapp. Del sex är nu hett önskad.

Det har gått elva år sen sist och det är 1964. Tonårstjejer svärmar för popidoler och filmstjärnor. Rhonda gillar Bobby Hambro. När hon försvinner från sin internatskola är både lärare och elever övertygade om att hon har stuckit till London för att försöka träffa Bobby. Men så hittar en polis som är med och utreder försvinnandet hennes skolhatt i en tunnel under skolan… Edgar Stephens, nu mera högre polischef, får hand om fallet. Hans fru Emma, tidigare polis, har svårt att låta bli att lägga sig i, men som den hemmafru hon har blivit måste hon prioritera hemmet och de tre barnen. Max Mephisto, Edgars gamle kompis, är tillbaka i England för en begravning av en gemensam vän, men också för att bli filmstjärna. Givetvis träffar han Edgar och hamnar mitt i fallet.

Som vanligt går det snabbt att komma in i handlingen. Denna gång börjar det emellertid inte med mord utan med ett försvinnande. Författaren är knivskarp i sina korta, men träffande beskrivningar av olika karaktärer. Det blir så lätt att föreställa sig dem! Spännande blir det också när ett mordoffer hittas och flera personer försvinner. Det kommer farligt nära flera av huvudkaraktärerna och kampen mot tiden ger den här deckaren en snabbhet, särskilt mot slutet. Roande är också att läsa om upploppen mellan mods och rockare i Brighton 1964, men det är egentligen en annan historia, baserad på verkliga händelser.

Mitt omdöme blir det högsta.