Mellan värkarna

Hard Pushed
Bok av Leah Hazard
Du har inte sovit på tjugo timmar. Har inte ätit på tio. Och är ansvarig för tjugo blivande mödrar som ska förlösas. Välkommen till livet som barnmorska! Att arbeta som barnmorska är att jobba under en oerhört hård press. Maratonskift, förlossningskomplikationer, personalbrist, buffliga anhöriga, panikslagna mödrar - och det bara på en vanlig, lugn torsdagseftermiddag. Från ögonblick av ren desperation till prov på hur stark en människa är när det verkligen gäller, från hjärtskärande sorg till gränslös lycka över en nyfödd bebis - barnmorskan Leah Hazard har sett allt det och mycket mer. Genom hennes ögon får vi möta kvinnor från alla samhällsklasser: den skräckslagna femtonåringen vars barn är på väg att födas flera månader för tidigt, ett par vars bebis är en vetenskaplig bedrift och en blivande mamma vars gripande historia och uthållighet har fört henne tusentals mil till Leahs förlossningsavdelning. Mellan värkarna är en frispråkig, ärlig, gripande och ömsint hyllning till alla nyförlösta mödrar och de barnmorskor som finns där för oss i de mest utmanande, omskakande och uppslukande ögonblicken i våra liv.
7 utgåvor
Välj utgåva
Hard PushedLjudbok
ISBN: 9781473569058
Hard pushed - Leah HazardEngelska - Inbunden
ISBN: 9781786331601
Hard Pushed : A Midwife's StoryEngelska - Pocket
ISBN: 9781786331618
Hard Pushed : A Midwife s StoryEngelska - E-bok
ISBN: 9781473563537
Mellan värkarnaSvenska - E-bok
ISBN: 9789188901989
Leah Hazard arbetar som barnmorska i Storbritannien. I Mellan värkarna ger Leah oss en inblick i hennes värld, det i ett yrke med högt tempo, enormt långa arbetspass och ständig stress över att inte räcka till. Privatlivet får ständigt försakas på grund av den höga arbetsbelastningen och brist på personal. Barnmorskor slutar på löpande band på grund av de fått nog och belastningen blir högre på de som jobbar kvar. Det är en intressant men samtidigt skrämmande inblick i en barnmorskas liv som vi får ta del av. Det är helt galet stressigt att jobba som barnmorska med bristande resurser och det krävs att sinnet är skärpt för att kunna fatta livsavgörande beslut vid de akuta situationerna som dyker upp. Men hur lätt är det att vara skärpt om man jobbat i 20 timmar?
Leah berättar öppet och ärligt om hur det är att jobba som barnmorska. Det allra flesta inklusive mig själv tänker nog att det är ett mysigt jobb att få vara med och välkomna nya små barn till världen. Men det är så långt i från verkligheten man kan komma och jag är glad att Leah delar med sig av sina erfarenheter så jag får veta hur det faktiskt är. Jag är imponerad över att det finns människor som klarar av att jobba med detta viktiga jobb. Men ska det finnas några barnmorskor kvar, så krävs det radikala förändringar inom sjukvården, det talar den här boken sitt tydliga språk om. Det är en bok som borde läsas av de politiker som sitter och sparar in på budgeten till sjukvården, så de inser att besparingarna sätter liv på spel. Det är en otroligt intressant biografi där vi får träffa alla olika typer av människor som kommer in på förlossningen. Oavsett hur de bemöter barnmorskan så möts de med värme och stor respekt och ibland undrar jag hur Leah orkar vara så vänlig trots att hon ofta får skit tillbaka från patienten. Boken är bra skriven och jag gillar den personliga tonen och trots att ämnet är ganska tungt och läsningen bitvis är skrämmande, så är den väldigt lättläst och fängslande. Rekommenderas till alla som är nyfikna på livet som barnmorska!