Why We Dream

Bok av Alice Robb
Att titta närmare på våra drömmar kan göra det möjligt för oss att förstå vad det är våra hjärnor bearbetar under natten som inte når vårt medvetande under vaket tillstånd. Alice Robb erbjuder en rad förslag för bättre uppmärksamhet runt våra drömmar, allt från att skriva en drömdagbok till att starta en drömgrupp.
Sömnens vetenskap och dess betydelse för vår hälsa och vårt välmående dyker upp nästan varannan dag i media. Men våra drömmar? Inte alls lika mycket. Även om ämnet inte är lika stort som sömnen så har forskningen kring våra drömmar drastiskt ökat på senare tid. Det har nämligen visat sig att våra drömmar påverkar vårt välbefinnande. I denna livliga och uppslukande bok menar Alice Robb att drömmar spelar en avgörande roll i några av våra viktigaste känslomässiga och kognitiva system, och hjälper oss att bilda minnen, lösa problem och upprätthålla vår psykologiska hälsa.

I Why We Dream påminner Robb läsarna om att drömmar under större delen av vår historia har setts på genom en andlig lins. Det var först på mitten av 1800-talet som forskare försökte att studera människans drömmande. Några av de första upptäckterna av drömforskning gjordes av icke-traditionella forskare som bland annat upptäckte REM-sömn och kopplade det till våra drömmar.

Denna bok är både ögonöppnande och roande. Med otroliga studier och ren fakta har Alice Robb skrivit en revolutionerande bok om våra drömmars värld.