Pelle Svanslös och julklappstjuvarna

Bok av Gösta Knutsson
Det är jul igen i katternas Uppsala, och alla skyndar sig att baka, pynta - och köpa julklappar, förstås! Pelle har ett nytt, fint strömmingskort som han sparat alla sina julklappspengar på. Men just när han ska julhandla på KEA, Katternas Eget Varuhus, försvinner det! Vart kan det ha tagit vägen, kanske är det stulet? Som tur är blir Pelle och Maja inbjudna att tävla i den kluriga TV-frågesporten Kattjakten, där vinstsumman precis räcker till julklappar. Men deras motståndare Bill och Bull har något misstänkt för sig. Är det fusk på gång i TV-studion? En klassisk julberättelse av Gösta Knutsson, återberättad för dagens barn av Åsa och Michael Rönn och inläst av Björn Kjellman. Utgiven i samarbete med Sagogränd.
En bok om att vara snäll även mot dem som kanske inte förtjänar det. Godhet kommer före fall i alla fall när det står mellan Måns och Pelle.

När julen kommer så ska man vara extra snäll; men det är inte alla som lyckas med det… Vissa blir till och med värre om det ens är möjligt. 
Pelle har sparat strömmingar inför julhandeln; det. Blir Måns Väldigt avundsjuk på. Han försöker ställa sig in hos Pelle. Problemet för Pelle är att han tror alla om gott. Det är inte riktigt så Måns fungerar…

Men allt verkar reda sig till slut och det blir några strömmingar att handla julklappar för; men frågan vem är det som får dem?

En söt bok om att vara snäll precis som Pelle!