Hej och tack för ingenting

Bok av Måns Gahrton

Elsa står vid kanten av ett stup och är på väg att hoppa. Hon är trött på allt. Trött på en mamma som aldrig bryr sig. Först tänkte hon hoppa från Ölandsbron, men nu står hon på en klippa någonstans i Kalmartrakten. Hon har rymt från ett läger på Öland, och hemma i Orminge kommer mamma imorgon att få ett avskedsbrev.

Den lilla killen Sigge ser en tjej som står längst ut på klippan och gråter. Tänk om hon trillar ner? Han frågar varför hon är ledsen. Han tänker minsann inte gå därifrån även om hon blir arg! Det slutar med att Elsa följer med Sigge hem. På något sätt blir de vänner och nu är det bråttom att komma Stockholm för att hinna fram före brevet till Elsas mamma.

Deras resa blir en road trip utan like! Hej och tack för ingenting är både spännande, sorlig men mest av allt en härlig berättelse om vänskap.

Hej och tack för ingenting är en omtumlande, allvarlig, rolig och hoppfull berättelse. Måns Gahrton är en av Sveriges mest uppskattade författare efter oräkneliga succéer med böcker, tv-serier och filmer som Eva & Adam, Livet enligt Rosa, Ronny & Julia och nu senast Hotell Gyllene Knorren.

"En bok med hjärtat på rätta stället"

Nerikes Allehanda

Mindre

Elsa står vid kanten av ett stup och är på väg att hoppa. Hon är trött på allt. Trött på en mamma som aldrig bryr sig. Först tänkte hon hoppa från Ölandsbron, men nu står hon på en klippa... Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Hej och tack för ingentingSvenska - Pocket
ISBN: 9789186675912
Hej och tack för ingentingSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150218633
Hej och tack för ingentingLjudbok
ISBN: 9789150222913
Jag tycker boken är ganska bra! Den är underhållande och det hinner hända väldigt mycket på få sidor. Jag gillar att Sigge räddar livet på Elsa och de blir en rolig handling genom att de träffas. Jag gillar att det händer så mycket på deras road trip och att de handlar om Norrköping, det är inte så vanligt att böcker handlar om städer i Östergötland så det är kul! Jag tycker att den går lite fort ibland men det måste det göra med tanke på att det händer mycket på få sidor. Det är inte den bästa bok jag läst men den är okej.