En dröm från att dö

Bok av Emelie Kalén Loxi
2 utgåvor
Välj utgåva
En dröm från att döSvenska - Pocket
ISBN: 9789175579566
En dröm från att döSvenska - E-bok
ISBN: 9789175578958
En dröm från att dö är en berättelse om två ungdomar som båda lider av psykisk ohälsa. Ellen som är rädd för att inte känna något alls, men samtidigt är rädd för att leva, och Zack som känner alldeles för mycket och gör vad som helst för att inte behöva känna. Boken tar upp ätstörningar, självskadebeteende och självmedicinering i form av droger och alkohol. Men samtidigt som de tar upp dessa tunga ämnen, så är den i grunden en kärlekshistoria mellan två personer som inte känner sig värdiga av att bli älskade. En kärlekshistoria som börjar i hissen på den psykiatriska mottagningen. 

En vacker och gripande berättelse om två ungdomar som lever i en känsla av utanförskap, och hur de i varandra finner en samhörighet. Om de vuxna i deras närhet som desperat försöker hjälpa, men där det ändå blir fel. En berättelse om känslor som både är starka och smärtsamma, men där det även finns hopp i allt det mörka.

Jag gillade den här boken skarpt. Det är inte lätt att skriva skönlitterärt om ångest, depression och självskadebeteende och få det att kännas äkta. Men här tycker jag att författaren har lyckats. Särskilt Ellens inre dialoger fångar mig och berör, med ett språk som är både vackert och stundtals mörkt. En dröm från att dö är en bok som jag inte kommer att glömma i första taget.