Skuggan av henne

Bok av Anna E Wahlgren
Vem lyssnar du på när sanningen är för tung för att bära? Går det att glömma och förlåta? Så fort Marie sätter foten i den lilla staden Norfors börjar hon ångra sitt beslut. På behörigt avstånd från Stockholm har hon och maken Christian alla möjligheter att rädda sitt äktenskap, men riskerar även att förlora allt. I takt med att Christians frånvaro ökar tränger en oönskad närvaro sig på, och när ett barn försvinner i Norfors växer Maries oro för dottern Ellen. Finns det ett samband med tragedin som utspelade sig i staden många år tidigare? Har hon genom att flytta satt sin egen dotter i fara? Ensam kämpar Marie mot hotet som riskerar att krossa allt. Ett hot som befinner sig närmare än hon tror.
Jag sträckläste denna spänningsroman, otroligt nervpirrande.
Snabbt fattade jag tyckte för huvudpersonen Marie och kände hennes ilska, sorg och nyfikenhet. Hur hanterar man otroheten som medför svårigheter att lita på partnern? Eller flytten från storstaden till en liten ort som inte blev så där mysig som man föreställt sig utan ensamhet och svårt att knyta nya kontakter? Och varför känner hon sig olustig till mods i detta hus de kom över till så bra pris? Sakta men säkert uppdagas att något fasansfullt hänt i huset som nu ger henne kalla kårar.
Boken skiftar mellan att berätta i tredje person utifrån Marie och hennes man. Det finns delar i jagform som utspelar sig hos en psykolog som man snabbt förstår är en annan tidsperiod. Jag brukar tycka denna typ av hoppande mellan karaktärer och tidsperioder ofta blir röriga men jag tycker övergångarna mellan personerna är tydliga och språket flyter på. Spänningen smyger sig på en och man förstår att någon döljer något men vad? Inte förrän jag närmade sig slutet började jag kunna försöka gissa upplösningen som ändå visade sig en annan än jag trott. Ju längre in i boken man kommer desto mer nervpirrande blir den så jag rekommenderar den verkligen!