Prästens lilla flicka

Bok av Susan Casserfelt
16-åriga Josefin kommer aldrig hem efter sin sånglektion. En skallgång med frivilliga söker efter den kände Modotränarens dotter. Situationen försvåras ytterligare av den snöstorm som lamslår Höga Kusten. Fallet med den försvunna flickan sätter polisstyrkan i Örnsköldsvik på prov. Den oerfarna polisaspiranten Kajsa Nordin inser att ju djupare hon gräver i fallet, desto fler hemligheter verkar det finnas kvar att upptäcka. Samtidigt dras den kända konstnären Zeta på Mariatorget i Stockholm in i dramat när en ung, utlandsfödd man ringer på hos henne. Mannen är på flykt, men från vad? För excentriska Zeta, just hemkommen från New York i ett desperat försök att rädda sin dalande stjärna, behövs verkligen inga fler problem. Vad har hänt Josefin och vad döljer Prästens lilla flicka? Debutanten Susan Casserfelt har skrivit en psykologisk spänningsroman som i svindlande fart för läsaren mellan Höga Kusten, New York och Stockholm. Flera böcker är planerade kring det omaka paret Kajsa och konstnären Zeta. www.susancasserfelt.se 3 kr/bok går till Hoppets stjärna med huvudkontor i Örnsköldsvik och stödjer barns möjlighet till skolgång någonstans i världen. www.starofhope.se
En spännande deckare som utspelar sig kring höga kusten. Vi får följa polisaspiranten Kajsa när hon utreder ett fall där en 16-årig flicka hittats död. Under bokens gång får vi med detaljerade beskrivningar följa med runt i höga kusten och följa ledtrådar. Boken är spännande hela tiden och förklaringarna till olika händelser är relevanta och trovärdiga. Mycket läsvärd.
Josefin är 16 år och går på Nolaskolan i Örnsköldsvik. Hennes pappa Sten-Åke "Tåget" Wallbäck är modos tränare och hennes mamma heter Gunvor och Josefins bröder Jimmy och Joel. En dag försvinner hon och båda föräldrarna börjar bli oroliga. Polisen kopplas in och hennes klasskompisar skapar en sida på Facebook där man kan skriva om tips och annat som minnen med Josefin m.m. Josefin har även en faster i Stockholm som är en känd konstnär som heter Lena (men kallas för Zeta). Bara det att Josefins faster vet inte om att hon är faster, ännu. PolisAspiranten Kajsa Nordin är den första som tar emot anmälan om den försvunna flickan och därefter får man följa när Kajsa gräver allt djupare ner i en familjs hemlighet och letandet efter Josefin. Men vem är Farez? Och varför springer han runt i en kjol i Stockholm?

Det här är första fristående boken i "Höga Kusten"-serien och det är roligt och intressant att boken utspelar sig i Örnsköldsvik där man själv bor. Det är en fängslande och spännande bok som får läsaren att verkligen fastna. En riktig bladvärmare. Jag kan varmt rekommendera boken till er andra att läsa eller lyssna på den.