Charlie Lager, #1

Annabelle

For the Missing : The gripping Scandinavian crime thriller smash hit
Bok av Lina Bengtsdotter
Sjuttonåriga Annabelles mystiska försvinnande för kriminalinspektör Charlie Lager tillbaka till Gullspång, där hon växte upp. Flickans föräldrar, liksom lokalpolisen, står handfallna. Vad kan egentligen ha hänt? Samtidigt som hon söker efter svar brottas Charlie med sina egna demoner. I staden finns ett skrämmande förflutet som hon länge försökt fly från men som mer och mer kommer ikapp henne.
En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves. Kriminalinspektör Charlie Lager från Nationella operativa avdelningen tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Medan Charlie försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör hon skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.
Jättebra bok!
En lite annorlunda spänningsroman med ett djup i sig, tyckte väldigt mycket om den och har rekommenderar varmt författarens andra böcker också
Jag kanske är sist med att läsa den här omtalade boken men jag kan säga att den verkligen levde upp till mina förväntningar! Vilken debut - så himla bra.

Så fort jag började läsa den här så kände jag på mig att jag verkligen skulle tycka om den.
Jag gillar verkligen hur boken är skriven!
Den är välskriven, väldigt spännande och har korta kapitel som gör att man slukar bokens ca 312 sidor väldigt fort.

Jag gillar hur författaren växlar i berättelsen mellan vad som hände den kvällen Annabelle försvann och vad som hände tidigare. De parallella historierna väcker många frågor som gör det här till en bok man inte kan sluta läsa innan allt har fått sin förklaring!
Jag gillar verkligen karaktärerna och boken har även bra miljöbeskrivningar!
🍂
Har du inte läst den här ännu? Gör det! Nu ser jag framemot att läsa nästa del i den här serien!

Betyg: 4,5 av 5
Första delen om polisen Charlie som återvänder till sin barndomsort Gullspång när en flicka försvunnit från en fest. Dåtid och nutid vävs samman, men tyvärr möter inte boken upp mina högt ställda förväntningar. Boken är inte dålig på något sätt men jag har svårt för vissa karaktärer och det finns lite för många lösa trådar kvar när boken är utläst.
Ibland har en tur. Jag hade tur i december 2017 när jag vann ett hemligt bokpaket. Paketet kom fram lagom före jul. Inuti låg två böcker, inslagna i julpapper. En av böckerna var Lina Bengtsdotters debutdeckare Annabelle.

Polisen Charline ”Charlie” Lager i Stockholm skickas till byhålan Gullspång för att tillsammans med lokalpolisen arbeta med ett fall där en ung tjej har försvunnit. Det ingen vet är att Charlie faktiskt kommer från Gullspång. Därför blir fallet och resan dit även en resa till det förflutna och en resa som visar en hel del sanningar i Charlies eget liv, ett liv som inte är särskilt okomplicerat.

Den här boken har jag svårt att släppa. Försvinnandet och händelserna kring det är realistiskt skildrade och känns aktuella. Samtidigt blir jag lite bekymrad först med alla ingångar i berättelsen. Så småningom klarnar det hela. Författaren lyckas skickligt ro läsaren i hamn utan att lämna en enda lös tråd hängande efter sig. Det är bra gjort av en debuterande författare, ett folkslag som ofta vill för mycket. Och nog är det många berättelser i boken, men de håller. Jag har bara lite svårt att hålla koll på persongalleriet. Ibland gör det inget om lite färre människor befolkar en deckare. Dessutom tycker jag att Charlie Lager har aningen för många gemensamma drag med Mons Kallentofts Malin Fors och Jonas Moströms Nathalie Svensson. Men ändå. Annabelle är en riktigt stark debut. Boken är spännande och snabbläst och jag tar varje tillfälle i akt att läsa den.

Mitt omdöme blir högt.
På ett eller annat sätt måste alla göra upp med sitt förflutna. För Charlie blir det påtvingat då hon skickas till sin barndomsstad för att utreda försvinnandet av en tonårsflicka Annabelle.

Boken skildrar småstadsmiljön och personerna helt fantastiskt. Det är nästan som att vara där själv. Språket är skrivet så att det är svårt att lägga ifrån sig boken. Det blir lätt både en eller femton sidor till trots att det är sent på natten.

In i det sista ändras mysteriet och upplösningen är inte vad den verkar vara. Precis så som en riktigt bra deckare ska vara. Ser fram emot att lösa fler böcker av Lina Bengtsdotter.
❥ Recension

Typ sist på bollen med att läsa den här omtalade boken som släpptes för flera år sen. Om den levde upp till förväntningarna? JA!

Vilken makalös bok, den har en stämning över sig som jag verkligen gillar. Det är som ett mörker som ligger och lurar, som kittlar mitt skinn. Med korta kapitel och ett intensivt driv i språket vill jag hela tiden läsa en sida till och spänningen kring Annabelles öde höll mig i sitt grepp boken igenom.

Jag älskar Anders och Charlies jargong och karaktärerna är väldigt fint tecknade, särskilt Charlie som jag är väldigt nyfiken på att få veta mer om. Miljöbeskrivningarna och småstadsstämningen sitter fint och Bengtsdotter får till en riktigt bra känsla. Och slutet! SLUTET! Ser verkligen fram emot att läsa Francesca!

Boken får 🌲🌲🌲🌲+ av 5.
Jag läste Annabelle av Lina Bengtsdotter för ett tag sedan! Jag tyckte den var så bra!! Det är första boken om Charlie Lager.

Handling: En flicka försvinner och Charlie Lager kopplas in för att hjälpa till i fallet. Detta innebär att hon får åka till Gullspång. Vad Charlie inte var beredd på var att det skulle påverka henne på ett personligt plan då hon fick återvända till sin hemstad där hon är uppvuxen. Många hemligheter om hennes förflutna kommer upp till ytan samtidigt som Charlie försöker att lösa fallet med den försvunna tonårsflickan Annabelle. Detta sätter den del käppar i hjulet för Charlie. Hur ska det gå? Kommer hon att hitta ett sätt att lösa fallet?

Kan varmt rekommendera denna till er som gillar deckare och kriminalromaner.
Första boken från Lina och det var verkligen en bok jag rekommendera! Vi får följa Charlie som åker hem för första gången på nästan 20år, hon får både brottas med sina demoner och försöka lösa ett försvinnande! Älskade boken och att slutet var en tvist som jag definitivt inte räknat med!
Wow så bra! Jag älskar Linas sätt att skriva dialoger och minnena där Charlie tänker tillbaka på sin barndom.

Det finns så många frågor som driver berättelsen framåt och håller mig fängslad. Vad har hänt med Annabelle? Vilka är Rosa och Alice där och då? Och vad hände egentligen när Charlie bodde i Gullspång? Alla frågor nystas upp med små portioner av ledtrådar genom hela berättelsen och jag älskar det.

Det är en sorglig verklighet som målas upp och jag blir illa berörd, men längtar redan efter att läsa nästa bok i serien om Charlie Lager. Francesca.
En välskriven deckare av författaren Lina Bengtsdotter. Boken har tempo hela vägen rakt igenom och man måste fortsätta läsa för att få reda på vad som har hänt med Annabelle.
Försvinnandet av Annabelle utreds av bl.a Charlie som är uppväxt just i Gullspång där försvinnandet har ägt rum. Charlie brottas samtidigt med sina egna demoner från sina minnen av sin uppväxt i Gullspång samtidigt som hon ska försöka lösa fallet med försvunna Anna Belle. Vill inte avslöja mer vad som händer utan läs boken istället och jag lovar att ingen kommer bli besviken.
En riktigt bra bok om en tjejs försvinnande och kriminalinspektör Charlies jakt på sanningen. Vad var det egentligen som hände? Parallellt med denna story får vi följa Charlies förflutna, den barndom hon försökt glömma. En riktig bladvändare med spänning, oförutsägbara vändningar. När boken var slut ville jag veta mer om denna kriminalinspektör att jag började på bok 2, Franceska, direkt
Jag kanske inte är världens bästa recensent, men jag är extremt imponerad av denna deckare särskilt som att det är hennes debut bok! Spänningen håller i sig till sista bladet! Och twisten såg jag inte koma, jag trodde jag visste vad som skulle hända men ack så fel jag hade. Full pott Lina Bengtsdotter, en författarinna att hålla ögonen på i fortsättningen! Har bok 2 Francesca, köpt på bokrean i år, som skriker på mig i hyllan men tyvärr kommer studierna före... Jag kommer snart!