Amelie

Användarprofil

Solsken och parmesan

Bok av Christoffer Holst
Så mysig feelgood. Härliga karaktärer, en lockas och inspireras av all god mat som lagas och miljöbeskrivningarna är underbara, trots att Toascana blev Öregrund! Christoffers böcker blir bara bättre och bättre, rekommenderar!

Amerikansk jord

Bok av Jeanine Cummins
Wow vilken bok! Den väcker så många känslor - ett riktigt wake-up call. Sidorna swishar förbi och det känns som att jag är med i handlingen, jagad av kartellen genom Mexikos landskap. En bok som stannar kvar i mitt bankande hjärta. Läs!!

Bojan och brandbilen

Bok av Johan Anderblad
Sonen älskar böckerna om Bojan. Lagom blandning av fakta, spännande handling och en handlingskraftig mamma som delar med sig av erfarenheter om yrket. Tummen upp!
Tre kortare noveller där Sonja kommer i fokus. Vi får lite pusselbitar till övriga böckers handling i Sonja-trilogin och får möjlighet att lära känna kompis-kvartetten ytterligare. Lättläst och lagom roande för stunden.

Dotterns berättelse

Bok av Armando Lucas Correa
Oj, vilken bok! Baserad på verkliga händelser och de trauman krig för med sig. Första boken jag läst av denna författare, men läser gärna fler.

Folk med ångest

Bok av Fredrik Backman
Även om jag hade lite svårt att komma in i handlingen så läste jag ut den i ett svep. Boken fick mig att känna mig både fnittrig och gråtmild, en typisk Backmansk bok - lika fantastisk som alltid.
Finns inget bättre för kropp och själ att vara i stallet, känna varm luft från mulen mot din kind och rida en tur i skogen.

SpökABC

Bok av Elvira Ashby
Sonens favoritbok just nu. Perfekt bok att väcka lusten för bokstäver och dess uttal, i lagom läskig förpackning.

Fjärilsvägen

Bok av Patrik Lundberg
Vilken stark och gripande bok om klass och genus samt en öm kärleksförklaring till en moder. Fantastiskt fint skildrat av författaren, rekommenderar alla att läsa boken.

En oväntad jul

Bok av Natalie Cox
En mysig och varm julroman som är som gjord för att sträckläsning. Gillar ni kärlek, hundvalpar, mycket humor samt väntat slut så är denna bok att rekommendera.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.