Ridning

Aktivitet
Ridning är en aktivitet som både aktiverar kroppen och fungerar som terapi. Att rida lär en hantera sin kroppskoordination, då hästen känner av minsta tryck från skänklarna, sätesändring eller rörelse i händerna. Man blir också fysiskt tränad, då man behöver använda sätesmuskler, benmuskler, bålmuskler och ibland även armmuskler.
Rekommenderar verkligen ridning. Om inte annat, så för att det är himla roligt!
Jag älskar att rida och har alltid varit en hästtjej. Det finns inget mer avkopplande efter en lång arbetsdag att få åka ut till stallet och rida. Det är så härligt och mysigt
Jag har testat att rida en enda gång i vuxen ålder. Det var skitkul! Och väldigt läskigt! Kändes som en väldigt långsam extremsport ungefär.
Ridning är en fantastisk sport där en verkligen kan utvecklas både som ryttare och människa. Du lär dig samspela med hästen och ta kontroll över den. En får lära sig att tänka snabbt och vara beredd på allt. Utbytet en får med hästen när en utvecklas tillsammans är obeskrivligt
En perfekt aktivitet att syssla med i familjen. Har själv häst och även dottern rider regelbundet. Skapar ansvarskänsla, men även att man måste vara i nuet när man håller på med hästen.
En aktivitet man behöver anpassa efter erfarenhet men när man väl hoppat upp i sadeln på en busig eller lugn häst är du ett med hästen. Kom ut i naturen och spendera en dag med de här magiska djuren som kan ge så mycket kärlek... och skratt!
Finns inget bättre för kropp och själ att vara i stallet, känna varm luft från mulen mot din kind och rida en tur i skogen.
Den optimala sporten. Finns inget som slår att umgås med djur. När man rider får man bra träning samtidigt som det är balsam för själen.
Rida är någonting som går att anpassa efter ålder och nivå. Det är en aktivitet som passar hela familjen om man väljer att prova turridning. Oftast får man även rida i naturen då, vilket är väldigt rogivande.

När man rider tränar man både kondition, styrka, uthållighet och koordination. Bara av att vara med djur är även fantastiskt.
Det finns inget så rogivande som att umgås med djur.
Hästar är inget undantag.
Ridning är en sport för alla och du gör
Den så jobbig som du själv vill.
Alla kan ”åka häst”, steget därefter är att rida vilket är väldigt fysiskt krävande men en otrolig känsla när man är ett med hästen!
Det är väldigt trevligt att rida. Man umgås med sin häst samtidigt som man får bra träning för kroppen.
Jag älskar att rida, men det var ett tag sedan nu. Det som är bra, är att det är som att cykla. De lektioner jag tog en gång i tiden har jag nytta av i vuxen ålder, trots att jag bara rider då och då. Mes på resor.
Träning för exakt hela kroppen.
Mysigt, rogivande och fartfyllt.
Samt lite skrämmande om man inte är van.
Skänklar att starta hästen med och tyglar att styra den med för att inte glömma sittbenen...helt underbart när man känner att ”nu, det funkar faktiskt”
Stalldoften sitter kvar ett tag och ger en tillfreds känsla.
Det här är det absolut bästa som finns. Känslan av att rida barbacka bland småstigar, hängande träd och snön som glittrar både på marken och i växtligheten. Nej, det finns inget som slår att höra hovar mot backen.
En härlig sport som inte bara är bra rent fysiskt utan även psykiskt. Att vara nära hästarna ger så mycket. Rent fysiskt är det också bra för balansen och koordinationen för att nämna några som kan vara bra i vardagen.
Ridning är helt klart min bästa avkoppling, motionsform och egentid.
Att rida ut i skogen och njuta av hästens och en ridkompis sällskap är en av mina favoritsysselsättningar!