Blodlokan

Bok av Louise Boije af Gennäs
"Ruskigt spännande historia." - Lotta Olsson, DN "En tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig." - Damernas Värld "Det var längesen jag läste en så här bra psykologisk spänningsroman. Att Palmemordet utgör en del av handlingen är förstås bara ett plus." Mattias Edvardsson, författare   Kvinnan på tåget möter Millennium i ny storslagen spänningstrilogi. Psykologisk thriller om den lilla människans kamp mot makten Fantastiska personskildringar och skickligt uppbyggd spänning! Jag läser med andan i halsen och hjärtat i handen. - Camilla Läckberg Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm. Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt men vem? Och till vad? I MOTSTÅNDSTRILOGINskildrar Louise Boije af Gennäs en ung kvinnas kamp mot det etablerade maktmaskineriet. Det är en nervkittlande lek med verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar och där sanningen kan komma att förändra allt. Louise Boije af Gennäs är författare och dramatiker. Hon har gett ut nio romaner och varit medskapare till svt:s stora succé Rederiet. Hennes pjäser har spelats på Dramaten och Stadsteatern, och hennes romaner har blivit moderna klassiker för läsare i alla åldrar. Med Blodlokan, som är den första delen i motståndstrilogin, byter Louise Boije af Gennäs genre och skriver för första gången en samhällskritisk, psykologisk thriller med stark koppling till verklighetens många ouppklarade svenska »affärer«.
Jag fastnar direkt för huvudkaraktären Sara! Hon har en intressant bakgrundshistoria med ett tungt bagage och härlig personlighet. Det händer många underligheter kring Sara som med jämna mellanrum portioneras ut boken igenom. Det får mig att ständigt vilja läsa vidare och jag slukar sida efter sida tills det inte finns några fler kvar, tur att det finns uppföljare!

Jag tycker författaren gör några riktigt intressanta val för att driva historien framåt. Något som jag inte är jätteförtjust i är inslagen av Saras pappas utredningsanteckningar. Jag tyckte det var intressant information som förmedlades, men var inte så förtjust i hur den informationen delgavs då det blev abrupta stopp i det annars så otroliga flyt som finns i boken. Jag tyckte även att upplösningen var något av ”den lätta vägen ut” för författaren men med det sagt var den absolut inte dålig.

Kort sagt, en mycket bra bok och jag ser fram emot att läsa fortsättningen!
Mystiska händelser sker runt Sara. Hennes pappa har gått bort och nu sker fler och fler mystiska saker.

Det här är en bok som jag inte kunde lista ut slutet på. En bok i nutid som även tar upp fall i Sveriges historia som inte behandlats på rätt sätt.

Det är första boken i en triologi och jag har redan börjat se mig om efter del två.
Första boken i motståndstrilogin som handlar om Sara. Saras pappa har dött i en mystisk eldsvåda och Sara flyttar från Örebro till Stockholm. Man får följa Sara från ett hyresrum i en sunkig lägenhet i förorten, ett enkelt jobb på ett café och hennes resa med ett bra jobb och boende på Östermalm. Det händer mystiska saker runt Sara och det är svårt att veta vad som händer eller vad som är illusion - precis så som författaren vill. En bok som är svår att släppa - ”ett kapitel till, och ett till..”
Blodlokan är första delen i Louise Boije af Gennäs Motståndstrilogi. Föredömligt nog var del ett på ”bara” cirka 450 sidor. Alldeles lagom.

Bokens huvudperson är den unga Sara som kommer till Stockholm från Örebro. Sara har fått jobb på ett kafé och bor inneboende i Sumpan. Varken jobb eller boende är toppen när allting plötsligt ändras genom mötet med den annorlunda, vackra och varma Bella som bor i en våning på Östermalm. Saras pappa har dött i en eldsvåda och hon plågas av sorgen. Stockholm skulle bli en nystart för henne och det blir det – på sätt och vis. Ganska snart händer konstiga saker runt Sara. Det är som om nån tror att hon vet nåt eller har nåt… som nån annan vill ha. Sara blir allt mer luttrad – eller sjuk. Vem kan hon lita på? Utöver Saras historia innehåller boken utdrag om autentiska rättsfall, en stor dos samhällskritik och så… trafficking och barnprostition.

Ja det är rätt mycket i den här boken och ändå stannar omfånget på, som jag nämnde inledningsvis, cirka 450 sidor. Författaren är annars känd för att skriva böcker på minst 600 sidor. Men mycket behöver inte betyda bra även om jag verkligen älskar Louise Boije af Gennäs sätt att skriva. Den här gången tycker jag emellertid att hon inte helt lyckas med sina karaktärer. Det är som att de skrivs ut ur handlingen när hon tröttnar på dem. Vissa händelser i boken känns inte heller riktigt trovärdiga. Men, men, kanske får allt sin förklaring i de kommande två delarna. Jag väntar förstås med spänning!

Mitt omdöme blir högt.
Jag har jag läst ut ”Blodlokan” första delen i en trilogi.
Boken handlar om Sara som flyttar från Örebro till Stockholm , hon vill komma bort och starta om efter att hennes pappa omkommit i en dödsolycka. Saras nya liv i Stockholm blir lite väl bra med nytt toppjobb , bostad i innerstaden och nya vänner och Sara blir lite misstänksam om allting verkligen kan vara så här bra. Efter ett tag börja Sara utsättas för obehagliga händelser och hon förstår att hon och hennes familj är hotad. Och att personer verka vara inblandade i hennes pappas olycka.
En bok om en dotter som försöker hitta sanningen om sin pappas död, en bok som blandar verklighet och fiktion. En bok som jag tror jag vet hur det ska sluta och så blir det helt annorlunda mot vad jag trodde.
Boken är inte förutsägbar och ibland så spännande att jag får lägga ifrån mig den. Ser framemot del nummer två i serien . Boken får en stark 4 av 5a i betyg 📚📚📚📚läs denna bok!
VILKEN BOK(!) Åh så himla bra denna var, jag kunde inte sluta läsa när jag väl börjat. Denna bok liknar ingen thriller jag tidigare läst och jag är så taggad på att läsa dom andra två delarna. Hatten av för Louise för detta var en otroligt välskriven och skicklig bok!
Kan verkligen rekommendera denna till er! Betyget blir 5 av 5 från mig!
Den som älskar deckare med ultimat spänning måste läsa denna serie! Du kommer bli överraskad och jag tror inte det finns den här typen av böcker av svenska författare.
Jag tycker att författaren har gjort bra research och kommit fram till en bra story men alltså nej.. detta var inget för mig överhuvudtaget.
Störde mig på huvudkaraktären otroligt mycket och tycker att det mesta i handlingen var överdrivet och inte så värst verklighetstroget..
Jag kommer att läsa de andra böckerna i serien för att jag fastnade ändå lite med storyn men för mig så har språket en väldigt stor roll så därav bara 1 av 5.