Mina år med bin Ladens

Bok av Catrin Streete
Catrin Streete, en av Stockholms trendiga partyprinsessor, förälskade sig i en av medlemmarna i den förmögna och beryktade bin Laden-släkten. Hon kom också att bli rådgivare åt familjens överhuvud och ta del av en ofattbar lyx. I den här boken berättar hon om alltifrån Osamas gärningar till de manliga familjemedlemmarnas utsvävningar och dubbelmoral.
4 utgåvor
Välj utgåva
Mina år med bin LadensSvenska - Okänt
ISBN: 9789174611243
Mina år med bin LadensSvenska - Pocket
ISBN: 9789174611496
Mina år med bin LadensSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177795384
Mina år med bin LadensSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174610758
Stockholmstjejen Catrin Street har precis gått ut gymnasiet och sysslar med mode. Efter en kväll på Café Opera möter hon och en väninna några arabiska män och efter det kommer hennes liv att förändras på ett dramatiskt sätt. En av männen är Bakr Bin Laden, bror till Osama Bin Laden och han tillhör en av världens rikaste familjer. Det här mötet var långt innan 11 september 2001 och Osama levde. Han var familjens svarta får och hade ingen vidare kontakt med sina syskon.

Catrin blir aldrig förälskad i Bakr utan hon får känslor för hans bror Saleh. Han är tyvärr redan gift, men som muslim har han rätt att ha flera fruar, så han friar till Catrin. Hon tvekar dock för hon vet hur begränsat liv muslimska kvinnor har och hon vill heller inte dela sin make med någon annan kvinna.

De inleder ändå ett kärleksförhållande, och Bakr som älskar äventyr tar med Catrin på helt galna spektakel världen över. Hon kan ibland hämtas i hans jetplan och han köpte en lägenhet till henne. Han låter henne inreda den precis som hon vill och det utan att titta på priserna. Catrin lever helt plötsligt ett jetsetliv långt från hennes före detta liv. Nu reser hon överallt i världen, från fest till fest i olika länder. Men … Kan man verkligen leva så här i alla evigheter? Nej, en dag kommer smällen och Saleh får plötsligt religiösa fantasier som är fanatiska och i och med det bryter de kontakten.

En helt annorlunda och ganska intressant roman som lika gärna kunde vara påhittad. För hur stor chans är det att en helt vanlig tjej träffar en kille från en av världens rikaste familjer. Nu gjorde Catrin det och läsaren fick vara med på hennes resa runt om i världen. Själv blev jag inte särskilt imponerad, för det livet hon fick leva skulle aldrig passa mig. Språket i romanen var väldigt torftigt, inte speciellt välskriven och gestaltning av miljöer och karaktärer var inte de heller särskilt upplyftande.