Zeinas Kitchen

Zeinas kitchen
Bok av Zeina Mourtada
Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta Zeinas kitchen - en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. I den här boken koncentrerar sig dock Zeina på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna - det får hon ofta höra av sina följare. Det är recept på maträtter som många har saknat länge. "Precis som min mammas mat!", är en kommentar hon ofta får. Och det är väl så nära högsta betyg man kan komma? Zeina har samlat omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det. De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat - oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte. Persilja, saffran, pistaschnötter, chili, mynta, citron och mycket, mycket mer ... Är du redo att kliva in i en värld full av smak och färg? På begäran från hennes följare finns nu "Zeinas kitchen" utgiven på arabiska i Sverige, i en något förkortad version.
En helt fantastisk kvinnas recept . Har gjort massor sv hennes maträtter. Det finns något för alla smaker.
Och man kan byta ut det man i te gillar mot något man tycker om.
Finns massor av goda sallader och bakverk.
Man går så mycket inspiration av denna bok.
Hennes recept är helt gudomliga . Jag har gjort jättemånga rätter där jag har följt hennes recept och inte misslyckats med ett enda. Rekommenderar varmt hennes kokböcker .
Varma och goa Zeina inspirerar med sin matlagning både på sociala medier, på sin blogg och i sina böcker. Ingen annan har fått mig att öppna upp mina smaklökar för utländsk mat så som Zeina. Enkla och bra recept. Visst kanske man inte har allt hemma, men det är en del av tjusningen med att laga utländsk mat. Rekommenderas starkt!
Har följt denna fantastiska kvinnan ett bra tag. Detta är första gången jag läser en av hennes recept böcker. Som hennes blogg innehåller boken en massa mumsiga recept från mellanöstern. Ihop med fantastiska bilder får ens mage att börja kurra o munnen att dregla. Roligaste var nog -stekta maskrosblad. En väldigt intressant bok. Med spännande o ovanliga recept .
(Jag testade att göra bla mannagrynsbröden)