list of Pixar films, #1

Hitta Nemo

Finding Nemo
Film från 2003 regisserad av Andrew Stanton och Lee Unkrich
Den här animerade filmen från 2006 handlar om Marvin, en ensamstående clownfisk som är pappa till den lilla och mycket nyfikna clownfisken Nemo. En dag försvinner Nemo iväg på ett äventyr, vilket till hans pappas stora förtret leder till att han också måste ge sig ut på ett äventyr för att hitta Nemo.
Den här filmen är egentligen för barn, men den passar vuxna också. Den har både en spinn-off i filmen Hitta Doris och för några år sedan släpptes en förbättrad version av originalfilmen.

Filmen är animerad och handlar om clownfisken Marvin som är pappa till den lilla clownfisken Nemo. Nemo är väldigt nyfiken och älskar äventyr, även om hans pappa tycker att Nemo borde lugna ner sig och hålla sig i närheten av honom. En dag när Nemo är på ett litet äventyr råkar han bli fångad av en sportdykare och hamnar till slut i ett akvarium på en tandläkarmottagning.

Parallellt med ovanstående ger sig Marvin ut för att leta rätt på sin son. Under både Marvin och Nemos resor träffar de många andra roliga och spännande karaktärer. Bland annat möter de den glömska fisken Doris, som spinn-off:en handlar om.

Filmen har gett upphov till många roliga citat och den har påverkat en hel generation filmbesökare.