Varghunden

White Fang
Bok av Jack London
Vi får följa Vitkäft i livet från det vilda till att bli ett tamdjur i människans tjänst. Han blir ensam överlevare i vargflocken redan som liten och adopteras av indianer för att då hamna i en människovärld lika brutal som den han kom ifrån. Boken om Vitkäft är en syskonroman till Jack Londons mest kända roman, Skriet från Vildmarken, där en tamhund försöker överleva i det vilda.
Guldgrävare hundar vargar banditer på 1800 talet i Klondike. En ung grabb söker lyckan och råkar ut för allt elände men blir vän med Varghunden och de räddar varandra från faror i kampen om att finna rikedomar och lyckan. Ett mästerverk som är lättläst och mycket spännande och ett härligt äventyr som passar alla åldrar.
Varghunden var den första "vuxenboken" jag läste när jag var mindre. Det är lite motsatsen till DJungelboken... handlar om en varg som blir omhändertagen av indianer. Vi får följa varghunden vitkäft när han slussas från ägare till ägare och är med om både att vara kamphund och försvarare av familjen. Jag tyckte mycket om den.