Den rödaste rosen slår ut

Bok av Liv Strömquist
Med stöd av olika teorier och utifrån vad både gamla grekiska filosofer och dagens dokusåpsdeltagare har sagt om kärlek, tar sig Liv Strömquist i sin senaste bok an begreppet kärlek. Går det att själv styra över vem man faller för, och vad är det som gör att förälskelsen ibland slocknar? Den rödaste rosen slår ut är både humoristisk och träffande.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Ginza
195 kr + 39 frakt
Adlibris
209 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 25 frakt
Bokus
209 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Plusbok
220 kr + 40 frakt
Ej verifierad butik
Den rödaste rosen slår ut
220 kr
Book Outlet
239 kr fri frakt
Akademibokhandeln
249 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Ej verifierad butik
Den rödaste rosen slår ut
249 kr
Bokbörsen (begagnade böcker)
288 kr + 59 frakt
Liv Strömquist briljerar alltid med sina skarpa iakttagelser och klockrena formuleringar. Detta är inget undantag. Älskar humorn, skärpan och allt med denna serieroman
I denna serie-essä analyserar Strömquist vår oförmåga att älska och dess koppling till vår kapitalistiska syn på kärlek. Vi måste få ut någonting av kärleken, att älska har i sig inget egenvärde. Platon och Søren Kirkegaard blandas med Beyoncé och Leonardo DiCaprio (vars många baddräktsflickvänner är ett genomgående tema).
Serieformen är ett fantastiskt sätt att tillgängliggöra teoretiker och forskning, då Strömquist är noga med att referera till allt - myter, teoretiker och låttexter. Jag kunde inte sluta läsa!