Wundersmeden : Morrigan Crow & den hemliga kraften

Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow
Bok av Jessica Townsend
Äntligen! Andra delen i succéserien Nevermoor är här! Morrigan Crows magiska äventyr fortsätter. En förtrollande upplevelse! En virvel av fyrverkerier, magiska dörrar, drakar, talande djur, levande skelett, en gigantisk katt och en stad som är en galen labyrint. Härlig bokserie för slukaråldern. Nevermoor är spännande, rolig, fantasifull och alldeles underbar. En bokserie som lever kvar länge. Morrigan Crow har besegrat sin förbannelse. Hon har klarat utmaningarna och ska få gå i Nevermoors magiska skola, Wundersamfundet. Äntligen har hon chansen att för första gången i sitt liv vara med i en gemenskap och få vänner. Men allt blir fel. När de andra eleverna får veta vad Morrigans hemliga talang är vill ingen ha med henne att göra. Och när flera personer mystiskt försvinner får hon genast skulden. Morrigan måste bevisa att hon är oskyldig. Hon måste lära sig att styra sin underliga kraft och visa att hon hör hemma i sin nya skola. Annars kan hon bli relegerad och förlora det enda hem hon någonsin haft. Serien om Nevermoor är en världssuccé som sålts till över trettio länder.
Jag gillar verkligen boken! Den är spännande, rolig och magisk. Jag gillar verkligen Townsends sätt att skriva och det är mycket som händer. Det händer inte för mycket så det blir svårt att hänga med men det går inte för långsamt heller. Alldeles lagom mycket och snabbt. Jag tycker verkligen om alla karaktärer och jag skulle gärna vilja lära känna Morrigan på riktigt.
Språket är magiskt och det är väldigt lättillgängligt. Det är enkelt att ta åt sig men det blir inte barnsligt enkelt.
Jag ÄLSKADE ju första boken och denna är inte långt efter. Den enda haken är att den är lite för lik Harry Potter. Jag gillar verkligen boken ändå, men det kändes som att jag redan läst lite av boken. Det drar ner betyget lite. Men det är absolut inte en dålig bok bara för den har drag från Harry Potter.
Jag rekommenderar verkligen boken! Den första är bättre men denna är verkligen läsvärd ändå!