Morrigan Crows magiska förbannelse

Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow
Bok av Jessica Townsend
Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag. När Morrigan väntar på sitt dystra öde blir hon räddad i sista stund av den fantastiske Jupiter North. Han för henne till den mystiska staden Nevermoor. Hon tror att allt har löst sig, men det är bara början. Jupiter har valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest svåråtkomliga skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar. Alla har en extraordinär talang av något slag. Men Morrigan? Vad är hennes talang? Har hon ens någon?Om hon inte klarar prövningarna blir hon utkastad ur Nevermoor - och då kan hon inte undkomma sitt dödliga öde ...Ett förtrollat äventyr! En helt egen värld av magiskt silverstoft, svävande paraplyer, levande skuggor, drakar och en gigantisk katt. En bok som har det där extra - en upplevelse att minnas! Härlig, rolig, fantasifull och alldeles underbar. En bok för slukaråldern (och alla andra också). Nevermoor - Morrigan Crows magiska förbannelse är första boken i serien Nevermoor. Den har gjort internationell supersuccé och är såld till nästan 30 länder.
Så så så bra bok!! Passar för vem som helst egentligen, oavsett om man är barn eller vuxen. Har man abstinens från Harry Potter så är denna ett bra substitut som dessutom kommer att fortsätta minst fem böcker till!
En jättebra och spännande bok om en ovanlig men oskyldig flicka som ingen riktigt bryr sig om. Hon besitter en ovanlig magisk kraft och mycket hänger på att hon får hjälp att utvecklas av rätt personer. Den passar både stora och små. Den är underhållande och håller ett bra flyt från början till slut. Helt klart värd att läsas!
Jag ÄLSKAR Morrigan Crow och Nevermoor! Jag är mållös nu efter att jag läst ut boken. Boken är spännande och jag vill bara bläddra till nästa sida hela tiden. Språket är magiskt, hela boken är magisk!
Recensionen blir inte mycket bättre än såhär, Årets bästa bok!
Denna bok kvalar nästan in på Topp fem någonsin!