Ett hov av taggar och rosor, #1

Ett hov av taggar och rosor

A Court of Thorns and Roses
Bok av Sarah J. Maas
»Sarah J. Maas hittills bästa bok. Förtrollande och fantasifull och ett magnifikt världsbygge.« | USA Today »Både action och attraktion förmedlas mästerligt av Sarah J. Maas och hennes flerdimensionella, dynamiska karaktärer. Sexigt och romantiskt.« | Kirkus Reviews När den nittonåriga jägarinnan Feyre dödar en varg i skogen dyker det upp en odjursliknande varelse och kräver vedergällning. Feyre tvingas följa med till ett farligt, magiskt rike hon bara trodde fanns i sagorna, och väl där inser hon att varelsen inte är ett djur, utan Tamlin: en av de livsfarliga, odödliga feer som en gång styrde över deras värld. Feyres känslor för Tamlin övergår så småningom från iskall fientlighet till en blixtrande passion som överskuggar alla varningar och lögner hon hört om hans farliga och vackra värld. Men när en uråldrig, ondskefull skugga växer till sig över feernas land måste Feyre stoppa den ? annars kommer både Tamlin och hans värld att gå under. Ett hov av taggar och rosor är den första delen i Sarah J. Maas helt nya fantasyserie. Ett måste för alla som gillar Glastronen-serien eller George R. R. Martin. SARAH J. MAAS är en amerikansk ungdomsboksförfattare som slog igenom stort med sin Glastronen-serie och nu har sålt över 3 miljoner böcker världen över. Hon bor i Pennsylvania tillsammans med make och hund. Ett hov av taggar och rosor är den första delen i Sarah J. Maas helt nya fantasyserie. Ett måste för alla som gillar Glastronen-serien eller George R. R. Martin.
WOW Älskar böcker som man både vill läsa klart för att man Måste veta hur det går samtidigt så vill man inte göra det för då är den slut! En bok jag varmt kan rekommendera då den både är spännande och innehåller tvära kast!

Det här är en bok som jag tror väldigt få har lyckats missa... Jag var dock en av dem väldigt länge. Men när jag köpte den och började läsa fastnade jag i en värld som fascinerade mig samtidigt som huvudkaraktärerna gav ännu lite till till själva berättelsen. Längtar efter att del två "A court of mist and fury" och del tre "A court of wings and ruin".

Vi får träffa Feyre en dödlig i en värld där människan inte är värd speciellt mycket. Feyre bor tillsammans med sin pappa och två systrar och de lever fattigt. För att försöka skaffa mat så jagar Feyre; men en dag skjuter hon fel typ av djur. En best som visar sig vara något annant än vad hon först kunnat tro.

Det är den händelsen som förändrar allt för Feyre och hennes familj. Hon lämnar familjen och får uppleva ett äventyr som hon sent kommer glömma. Hon finner likar och vänner där hon inte trodde det fanns några och finner sig i sin roll tills allt återigen slås i spillror...

Spännande läsning som är svår att lägga ifrån sig samt att jag blir berörd av huvudkaraktärerna!
Fick tips om denna bok (om du tycker om Fantasyböcker och skönheten och odjuret så är detta en bok för dig) och ja! Denna bok var så bra! Spänning, förbannelse, kärlek, problemlösning. Kunde se precis hur allt skulle se ut om det vore en film! Bra beskrivet och en bra röd tråd!
En av mina absoluta favoritböcker!
Älskar handlingen och den påminner väldigt mycket om hungerspelen, den är slående lik om man tittar närmare på detaljerna.
Det enda negativa är den usla översättningen, ordet "och" upprepas ständigt och det gör att man tappar sig i läsningen och förlorar det där flödet som man gärna vill ha. Ett exempel taget ur boken "Bara sten och gräs och dimma och hav".
Upprepningen tillsammans med författarens ständiga upprepning kring blod är också något som tillsammans blir ett störande moment men annars i helhet så är boken och handlingen bra.

När Feyre dödar en varg ute i skogen så förändras allt och hon tvingas lämna sitt hem och följa med till ett magiskt rike och där får hon en sann insikt och hennes liv sätts på sin spets.
Detta är den första boken i serien och den blir bara bättre och bättre.
Jag är kluven till den här boken, men jag tror att det har mer att göra med min känsla för var som är "bra" romantik. I denna bok så är drivkraften i halva boken att huvudpersonen ska komma till skott och lyckas hångla med den andra huvudkaraktären, som givetvis är en rik, snygg, iskall höglord som till en början inte tycker att huvudpersonen är vatten värd. Detta vänder givetvis efter hand. En romantisk saga breder ut sig mellan bladen - för det finns en tydlig sagokänsla kring den - och jag uppskattar verkligen sättet som Maas skriver på. Det är snabbläst, ofta ganska spännande och huvudkaraktären klarar mer än hon någonsin trodde möjligt. Ändå säger jag nja, om denna. Men det har nog mer med romantiken att göra som sagt. Den känns väldigt tillrättalagd och så känns det ganska gjort detta att två svurna fiender blir kära i varandra. Men jag vet också väldigt många som är oerhört förtjusta i denna bokserie och jag kan absolut förstå dem, för mycket är bra. Men kärlekssagan är inte riktigt min cup of tea. Är den din, så säger jag: "läs!" Du har inte mycket att förlora på det.
En bok jag återkommer till gång på gång. Jag älskar den!
Fae på ett sätt man sällan ser dem, bräckliga människor som växer och en ”bad guy” som förvånar.
Boken har allt och det bästa är att det bara är början av en serie!