15 år

Bok av Ester Blenda Nordström

I uppföljaren till En rackarunge har den frimodiga Ann-Mari fyllt 15 år och går numera i flickläroverket. Hon och hennes kamrater startar en förening där de hjälper två personer som har det svårt. Strax efter det lämnas Ann-Mari med en fantastisk, men alldeles för ansvarstung, gåva. Vad ska hon ta sig till?

2 utgåvor
Välj utgåva
15 år : några blad ur en rackarunges livSvenska - Pocket
ISBN: 9789177425267
15 år - Några blad ur en rackarunges livSvenska - Okänt
ISBN: 9789177425410
Fortsättningen på En rackarunge. Yrvädret Ann-Mari är 15 år. Tillsammans med några kamrater startar hon en förening. Först vet de inte vad deras förening ska ha för syfte, men snart träffar Ann-Mari två personer som behöver hjälp, och då är det självklart för flickorna vad föreningen ska göra.

Det märks att Astrid Lindgren har hämtat inspiration från böckerna om Ann-Mari. När Ann-Mari går på cirkus kan hon, liksom Pippi Långstrump, inte låta bli att själv utföra cirkuskonster. Likt Pippi förstår inte heller Ann-Mari alltid när hon uppfört sig illa.

Boken är något trög i början. Först framemot mitten blir den spännande. Ann-Mari har hett temperament och humöret skiftar snabbt, likadan är berättelsen, det skiftar snabbt mellan sorg och lycka, kärlek och förtvivlan. Absolut en läsvärd bok!