101 Saker du måste veta om vin

Bok av Michel Jamais
I "101 saker du måste veta om vin" besvarar vinkännaren och sommelierläraren Michel Jamais de vanligaste frågorna om vin. Det är en okomplicerad bok som reder ut de vanligaste funderingarna kring vin. Här finns ingen svårförståelig vokabulär eller tråkig fakta, isiället ger den konkret och användbar information som gör det lättare för konsumenter att välja vin.
Denna bok riktar sig till nybörjare inom vinvärlden. Den lämpar sig för den som vill lära sig mer om vin, men på ett enkelt och avslappnat sätt. Författaren undervisar på Restaurangakademins prestigefulla sommelierprogram. I denna bok har Jamais valt ut de vanligaste frågorna som han har fått under sin tid som lärare och som professionell vinskribent och vinkännare. Boken innehåller inte massa komplicerade termer eller onödigt mycket fakta. Istället går den rakt på sak och besvarar sådant som de flesta av oss vill veta, men inte riktigt vågar fråga.

Det är en kul och välskriven bok som framför allt lämpar sig för de som vill känna sig mer bekväma när de väljer vin i butik eller på restaurang. Den som vill ha mer information eller djupgående analys bör välja en annan bok.