Fangirl

Bok av Rainbow Rowell
Det roligaste Cath vet är att skriva fanfiction om sin favoritkaraktär Simon Snow. Nu ska Cath och hennes tvillingsyster Wren börja på samma college och Wren har varit tydlig mot sin syster att hon inte vill att de ska dela rum. Wren vill ha en nystart, men Cath är inte riktigt redo för en ny start.
En otroligt lättsam, fin och mysig bok som passar både unga vuxna och äldre.
Kärleksfull, modig och viktig - tre ord som jag tycker beskriver boken ganska bra.
Jag gillar att den inte bara är "puttinuttig" utan faktiskt behandlar tyngre ämnen som psykisk ohälsa, ensamhet och övergivenhet, det ger en känsla av samhörighet till mig som läsare. Det ger mer liv till de fiktiva karaktärerna.
I centrum i denna bok står Cath, en riktig Simon Snow-nörd. Det bästa Cath vet är att skriva fanfiction om sin favoritkaraktär. Tvillingsystern Wren har också varit en Simon Snow-nörd, men det är något som hon har vuxit ifrån.

Nu ska tvillingarna börja på college. De ska till samma skola, men Wren har tydligt sagt att hon inte vill dela rum med Cath. Cath har vissa sociala svårigheter, kanske har hon någon form av social fobi. Hon lämnar inte sitt rum mer än vad som är absolut nödvändigt.

Rowell har verkligen slagit huvudet på spiken med den här romanen. Fangirl är en otroligt bra berättelse om en socialt awkward tonåring som är en äkta fangirl till en serie böcker som påminner starkt om Harry Potter. Cath är en karaktär som jag tror att många introverta kan relatera till