Att vinna över ensamheten : psykologens bästa råd

Bok av Anna Bennich

Vi talar sällan om det, men vi är många som kan känna oss ensamma. Det kan vara en faktisk avsaknad av social samvaro eller en känsla av att inte bli sedd, förstådd och bekräftad av de människor man har runt omkring sig.

Ensamhet bör beskrivas som en av vår tids folksjukdomar. Vi har skapat ett samhälle som fokuserar på individen oavsett hur det får oss att må, och inte sällan blir kostnaden stress, ensamhet och en känsla av tomhet. Samtidigt står såväl samhället som den drabbade ofta handfallna när det kommer till att åtgärda problemet. Hur gör man egentligen för att få nya vänner? Hur lever man med någon, och inte bara bredvid? Hur vågar man ta de där viktiga små stegen till en förändrad livssituation med större gemenskap?

Anna Bennich, leg psykolog och leg psykoterapeut, möter många människor som kämpar med olika former av ensamhet. Här beskriver hon tillståndets olika uttryck, orsaker och effekter. Hon lyfter fram den senaste forskningen om relationernas betydelse för vår hälsa och ger handfasta tips och strategier för hur vi kan öka och fördjupa relationerna i våra liv. Hon lyfter även frågan om allas vårt gemensamma ansvar för att se och finnas till för varandra.

Mindre

Vi talar sällan om det, men vi är många som kan känna oss ensamma. Det kan vara en faktisk avsaknad av social samvaro eller en känsla av att inte bli sedd, förstådd och bekräftad av de... Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
Att vinna över ensamheten : psykologens bästa rådSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113096254
Att vinna över ensamheten : psykologens bästa rådSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113096384
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
CDON
139 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Ginza
179 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Bokextra
189 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 49 frakt
Ej verifierad butik
Att vinna över ensamheten : Psykologens bästa råd
189 kr
Bokus
219 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Book Outlet
245 kr fri frakt
Akademibokhandeln
279 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Ej verifierad butik
Att vinna över ensamheten : psykologens bästa råd
279 kr
Bokbörsen (begagnade böcker)
239 kr + 59 frakt