En elefant balanserade

Bok av Ellen Ekman
En av de första och mest beroendeframkallande, evighetslånga barnvisorna kommer nu illustrerad i pekbokformat av Ellen Ekmans oefterhärmliga penna. Titta, peka och sjung tillsammans. Boken är i kraftig papp och tål många sångstunder.
2 utgåvor
Välj utgåva
En elefant balanseradeSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129726589
En elefant balanseradeSvenska - E-bok
ISBN: 9789129728736
En elefant balanserade och Blinka lilla stjärna är två supersöta små sångböcker för de allra minsta barnen. Det är lite text på varje sida där man kan sjunga med i texten och samtidigt titta på de fina bilderna. Elefanterna i En elefant balanserade är otroligt gulliga och det är omöjligt att inte charmas av dem. Böckerna är gjorda i tuggvänligt tjockare material som tål att användas och det passar ju bra, för det finns väl inte ett litet barn som inte vill provtugga böckerna. Böckerna passar perfekt att ge bort som present eller att köpa själv för att sjunga ihop med barn eller barnbarn. Dessa små godbitar ger mersmak och jag hoppas att även andra små visor ska få nytt liv under Ellen Ekmans penna. Rekommenderas varmt!
Precis som sångböckerna i serien Ellen och Olle sjunger av Catarina Kruusval, är detta en illustrerad version av en klassisk barnvisa.
Det passar perfekt för små barn och man kan växla mellan att sjunga eller läsa texten och prata om bilderna.

Jag gillar att illustrationerna ger en annan dimension till texten, att den blir så mycket mer levande och en historia för sig som inte kommer fram av enbart sångtexten. I den här versionen har de olika elefanterna olika saker för sig, när de blir hämtade för att vandra på den där spindeltråden. Någon fikar, någon läser bok och någon sitter i badet. Extra roligt blir det på sista sidan när nästa elefant åker rullskridskor. För hur ska det gå att göra på spindeltråden?

Det är väldigt lekfullt, roligt och härliga färger!

Ellen Ekman är känd för sina serier om Lilla Berlin. Hon har också gjort bilderböcker själv och med andra.
Men här visar hon att hon även kan leverera till de minst läsarna!