Livsviktigt

Bok av Kajjan Andersson
En handbok i hur man räddar sitt barn från utseendehets och kroppsförakt. Med hjälp av egna erfarenheter från uppväxten praktiserar Kajjan Andersson kroppspositivt föräldraskap. Ett tjockt barn blev en ätstörd ungdom som efter många år av ätstörningar, självskadebeteende och kroppshat landade i en kroppsaktivists accepterande kropp. I dag är Kajjan Andersson vuxen. Men vad var det som gick fel där på vägen? Och vilka är de livsviktiga frågor vi måste prata om för att våra barn ska slippa möta samma kroppsförakt som så många av oss gjorde? Kajjan Andersson tar oss med på turerna mellan skolsköterskans undersökningsrum, familjens matbord och barnets ensamma stunder framför spegeln.
En helt klart livsviktig bok som jag tycker att alla som på något sätt möter barn bör läsa!! Lättläst, tänkvärd och som sagt livsviktig!!
Lånade denna bok mest av nyfikenhet och nu i efterhand vill jag säga att det är en av de viktigaste böcker vi som vuxna kan läsa. Vare sig vi har barn, barnbarn, arbetar med barn eller på något annat vis möter de i vårt arbete eller vardag, så är denna bok något vi borde bära med oss i handväskan/ha i vår närhet dagligen.

För i en tid där unga mår allt sämre, i allt yngre år är det dags att vi stannar upp och frågar oss varför. Vad är det vi gör fel, vad är det JAG gör fel och hur kan vi ändra på detta? Kajan Andersson tar i denna ögonöppnare till bok upp vardagliga situationer i hemmet, i skolan & media där vi ständigt och därmed även våra barn och ungdomar, möts av evig kroppshets. Det diskuteras hur vi kan bemöta barnens tankar kring detta men också stanna upp och fundera på vad vi själva förmedlar till våra barn. Säger vi en sak men agerar på ett annat?
Jag fullkomligt älskar denna bok, läste den från pärm till pärm utan uppehåll och kommer definitivt läsa den igen.
Kan inte annat än ge den högsta betyg och starkt rekommendera den till alla, punkt.