Fem gånger mer kärlek

Bok av Martin Forster
På ett pedagogisk och lättläst sätt ger denna bok värdefulla tips och råd till småbarnsföräldrar. Baserat på forskning och KPT principer bevisar boken att föräldrar bör ge sina barn fem gånger mer kärlek än tjat. Boken innehåller vanliga problem samt övningar. Boken riktar sig främst till föräldrar med barn i åldern 2-12 år.
Mitt råd som förälder är att läsa boken "Fem gånger mer kärlek" av Martin Forster. En bok som tar upp många knepiga situationer som kan uppstå för föräldrar och tips på hur man bör agera. Idag finns det även många kunniga pedagoger inom t.ex. öppna förskolan eller förskolan som kan hjälpa till. Så våga fråga andra är mitt råd!
Rekommenderas för den som funderar på barnuppfostran
Denna bok kallas ofta för bibeln i barnuppfostran och jag är villig att hålla med. Den är väldigt pedagogisk, lättläst och informativ. Den handlar om hur man bemöter barn på ett konstruktivt sätt. I korthet handlar det om att ge barn fem gånger så mycket kärlek som tjat och tillsägelser. Kärlek kan exempelvis uttryckas i positiv uppskattning. Med andra ord bör föräldrar sluta gnälla på sina barn, men det är såklart fortfarande viktigt att kunna ryta ifrån.

Jag älskar denna bok och jag har endast positiva saker att säga om den. Rekommenderas verkligen till småbarnsföräldrar!
Det är inte alltid lätt att vara förälder, speciellt om man kommit i ofas med varandra och konflikterna börjar påverka relationen. Det finns de som vill ta till "supermetoder" och de som menar att man ska "vara konsekvent", men Martin Foster menar att det är viktigare med kärlek än med gränssättning och han lutar sig på sin erfarenhet som psykolog, men också på flera aktuella studier. Hans budskap är lite som Astrid Lindgrens när hon sa att man ska ge barn kärlek, mer kärlek och ännu mer kärlek, så kommer folkvettet av sig självt.

Martin Forsters bok är lättläst och lättbegriplig, men inte ytlig. Här finns fakta och konkreta råd och tips att ta till sig i olika slags situationer. Genom att bygga på relationen och erbjuda barnen både värme, kärlek och ramar, skapar man en bra grund. Allt måste inte vara hugget i sten, men när det verkligen gäller ska man stå stadigt. Olika teman som tas upp är syskonbråk, "trots" och sömn och man får tips på hur man kan hjälpa sitt barn. Den här boken håller föräldern i handen, men har barnet i fokus.