Pettson och Findus

Var är Pettson?

Bok av Sven Nordqvist
Findus har ritat en teckning som han vill ge till Pettson. Men han kan inte hitta Pettson någonstans. Han frågar korna, mucklorna och hönorna men får mest konstiga svar. Till slut hittar han Pettson, som i sin tur har letat efter Findus. En pusselbok med en nyskriven berättelse om Pettson och Findus. På varje högersida finner man fyra pusselbitar, totalt finns det 36 bitar som tillsammans bildar 1 stort pussel utanför boken. Lägg pusslet så får du se en helt ny bild, som inte finns inne i boken!
En bok för de lite yngre läsarna som vill börja läsa om Pettson och Findus. Här får vi följa Findus när han letar efter Pettson som är försvunnen. Han frågar hönorna och kossorna och naturligtvis mucklorna. Men ingen har sett Pettson. Var kan han vara?
Som vanligt är bilderna underbart detaljrika och ger verkligen mycket att prata om och titta på och man kan leta efter olika saker i dem. Berättelsen är fin och förmedlar Pettson och Findus så det är en bra första läsning med dessa båda karaktärer!