Vinnaren

Bok av Sofie Borg

Saga är trött på att hennes kompis Emma alltid kommer på första plats i skolans springtävling. När Emma ber henne hämta ut bådas nummerlappar får Saga en idé. Hon ska förväxla dem och på det sättet bli årets vinnare. Men när startskottet går blir hon osäker. Kan hon verkligen göra så här mot sin bästa kompis?

" ... Vinnaren är en berättelse om jobbiga känslor som avundssjuka och missunsamhet, men även ämnen som vänskap, sammanhållning och kämparanda tas upp. Författaren Sofie Borg skriver med ett enkelt och lättläst språk, och man har inte långtråkig en sekund. Boken kan med fördel användas i svenskundervisningen redan från år två eller tre och passar även för elever med svenska som andraspråk."

Lektör Mia Mårtensson, BTJ-häfte nr 14, 2020

Mindre

Saga är trött på att hennes kompis Emma alltid kommer på första plats i skolans springtävling. När Emma ber henne hämta ut bådas nummerlappar får Saga en idé. Hon ska förväxla dem... Mer

10åringen läste ut boken i ett nafs. Hon tyckte att boken var väldigt bra men kunde också konstatera att den var lite för enkel för henne. 8åringen, som däremot tillhör målgruppen tyckte att boken hade lagom mycket text. Hon tyckte också att boken var bra. Man kunde diskutera kring vad de själva hade gjort och hur man kan göra när man gjort fel. Och vi kom fram till det viktigaste av allt, att den bästa glädjen är delad glädje.