Vill ha den själv

Bok av Malin Linneroth
Signe ska på kalas till Luna och köper världens finaste enhörning i present. Men den trivs väldigt bra hos Signe. Måste hon ge bort den? Vill ha den själv är den första boken om Signe, en berättelse om hur svårt det kan vara att ge bort det man helst vill ha själv. Starka känslor och stor igenkänning utlovas. Malin Linneroth är journalist som arbetar med idéutveckling och programmakande för radio och TV. Vill ha den själv är hennes första bok. Lisa Moroni är författare och illustratör. Hon har skrivit och illustrerat både egna böcker och andras texter (bland annat böckerna om Nisse & Nora, med text av Emelie Andrén). "en fin bok med såväl en träffsäker text som mjuka, varma, detaljerade illustrationer att försjunka i." Barnboksbloggen "Det är mycket att titta på och har många detaljer. Det är ett bra språk och enkel att förstå. En bok att känna igen sig i!" SystrarnaBöcker
Signe är bjuden på kalas och i leksaksaffären väljer hon omsorgsfullt ut den allra finaste presenten, en enhörning med nästan alla färger i svansen. Den är så fantastisk att Signe får svårt att skiljas från den. Kan hon inte behålla enhörningen själv?

Det är nog många som har gått på kalas med en viss avundsjuka och ängslan istället för att vara fylld av förväntan. Malin Linneroth skildrar detta så fint i sin debutbok och det är svårt att inte bli berörd när Signe blir så överväldigad av sina känslor.

Lisa Moronis varma och detaljrika illustrationer är en upplevelse i sig. Se bara det inbjudande omslaget!

Boken öppnar för många bra samtal med barnet. Speciellt med julen som närmar sig. Det är inte alltid så enkelt att se andra få, när man själv också önskar.
Jag gillar verkligen boken! Den är fin och det är en känsla många barn (och kanske vuxna också för den delen) kan känna igen sig i. Kompisarna har finare leksaker, eller att kompisen på kalas får jättefina presenter. Jag gillar illustrationerna, det är mycket att titta på och har många detaljer. Det är ett bra språk och enkel att förstå. Jag gillar att den är så lätt att känna igen sig i. Det är lätt att relatera.
Jag gillar att boken inte är så lång. Den är alldeles lagom! När jag jobbar (jag är vikarie på olika förskolor) har jag märkt att en bok med 36 sidor, som många barnböcker är, ibland blir för långa. Jag tror att majoriteten av barnen på förskolorna tycker att denna är lagom lång. Dels hur mycket text det är på sidorna, och dels hur lång boken är.
En bok att känna igen sig i!