L.

Användarprofil

https://www.instagram.com/barnbokinspo/

Tidningsprenumeration som present

En prenumeration kommer med jämna mellanrum påminna mottagaren om din omtanke. Hitta en tidning som passar mottagarens intresse (trädgård, fotografi, teknik..) eller ge ett presentkort så hen kan välja själv.

Vem finns?

Bok av Stina Wirsén
"- Har hon funnits? Så frågar Mjau.
- För oss har hon funnits, så svarar de stora.
Först som en liten gåta i ett ägg. Sen som en dröm om hur det hade kunnat vara. Om ni hade varit tre" .

Föräldrarna Gula katten och Duva berättar för Mjau och Pip om dagen de kläcktes ur sina ägg. Och om det tredje ägget, där bara en vacker blå fjäder fanns.

Vem finns? av Stina Wirsén skildrar något av det svåraste i livet. Sorg, förlust och saknad. Ett barn som var väntat, men aldrig kom.

Det här är en otroligt fin bok som varken förskönar eller försvårar. Ett samtal mellan stora och små om livet och vem som finns.
Jag älskar att både ge och få presentkorgar, en perfekt present som passar alla tillfällen och bara fantasin sätter gränser!

Vill ha den själv

Bok av Malin Linneroth
Signe är bjuden på kalas och i leksaksaffären väljer hon omsorgsfullt ut den allra finaste presenten, en enhörning med nästan alla färger i svansen. Den är så fantastisk att Signe får svårt att skiljas från den. Kan hon inte behålla enhörningen själv?

Det är nog många som har gått på kalas med en viss avundsjuka och ängslan istället för att vara fylld av förväntan. Malin Linneroth skildrar detta så fint i sin debutbok och det är svårt att inte bli berörd när Signe blir så överväldigad av sina känslor.

Lisa Moronis varma och detaljrika illustrationer är en upplevelse i sig. Se bara det inbjudande omslaget!

Boken öppnar för många bra samtal med barnet. Speciellt med julen som närmar sig. Det är inte alltid så enkelt att se andra få, när man själv också önskar.

Familjehacks

Bok av Katarina Byström
"Familjehacks" är fullmatad med tips och idéer för att göra vardagen som småbarnsförälder lite enklare. Med korta stycken, tipslistor och inspirerande bilder är den lätt att ta fram och bläddra i vid behov och tillfälle.

Här finns allt från utflyktshacks till recept på ätbar slime och förslag på olika aktiviteter. Behöver du idéer för ett lyckat (och smidigt) barnkalas? Har du ett barn som badvägrar? Ska ni få en till familjemedlem? Som förälder står man ständigt inför utmaningar av varierande grad och behöver hitta sätt att bemöta dessa. Författaren har samlat mängder med förslag, tips och idéer att prova sig fram med eller utveckla så det passar just din familj.

Några tips som jag kommer ta med mig är hur man får leken/aktiviteten att räcka längre och att skapa smart förvaring och organisera i barnrummet. Avsnittet om att ha en bestämd kan-självare kommer jag nog få återkomma till flera gånger

I många delar av boken finns också QR-koder där du enkelt kan ladda ner material att använda dig av. Bland annat inköpslista i form av bilder, sångkort med olika teman och biljetter till hemma-spa.

Har du barn i din närhet? Unna dig boken 🙌🏼
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.