Sommarmystik

Bok av Monica Ivesköld och Emelie Kempe m.fl.
I en sommarnatt fylld med magi och övernaturliga väsen går ingen säker. Jag vaknade för sent, det stod bortom allt tvivel. Min kropp var i ofas, en stickande känsla av att något var på tok spred sig under min mörka hy. Under de tusen år jag haft som uppgift att väcka sommaren, ljusets tid, hade jag aldrig vaknat för sent ... I Sommarmystik möter du 20 noveller av 18 författare, presenterade av Nohiding Förlag, med Emelie Kempe som redaktör.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Adlibris
139 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 25 frakt
Sommarmystik
139 kr
Book Outlet
273 kr fri frakt
Sommarmystik
273 kr
Bokus
139 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Sommarmystik
139 kr
Det är alltid så svårt att recensera novellsamlingar. Många bra noveller i denna men även en del som inte fann mig i smaken. Tittar man på framsidan trodde jag faktiskt att det skulle vara mer romantiska noveller men så var inte fallet. En del var självklart romantiska, medans andra var läskiga spökhistorier eller mörka berättelser.

Jag hade fem stycken som jag tyckte extra mycket om; Omformningen av Marie Metso, Hemligviken av Sabine Mickelsson, Sommaren med mormor av Emelie Kempe samt mina två favoriter (kan inte välja vilken som var bäst) dessa två var Bara ondskan av Linda Andersson samt Sista sommardagen av Mattis Lönnqvist.

Jag har redan läst böcker från Linda Andersson sedan tidigare så jag är inte förvånad över att jag tyckte om hennes novell. Jag hade faktiskt kunna tänka mig att läsa en hel bok utifrån denna novell för att få reda på mer om världen samt vem Hon utan namn är.

Jag vann faktiskt denna novellsamling av Mattis Lönnqvist i vinst från hans instagramtävling men det påverkar inte mitt betyg eller varför hans novell blev min favorit. Den var bara hur fin och mystik som helst och språket flöt på som bäst av alla noveller sammanlagt. Jag är glad över att jag har hans Oldensaga redan hemma för denna novell gjorde så jag verkligen vill läsa mer från denna författare