Avdelning Q, #2

Fasanjägarna

The Absent One
Bok av Jussi Adler-Olsen
Carl Mørck på Avelning Q, polisens cold case-avdelning, får en ny mapp på sitt bord: år 1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de rikaste familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is. Flera år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat. Men när Carl börjar gräva i materialet upptäcker han att något är galet.Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen mellan den hemlösa Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter Kimmie eftersom hon har information som kan krossa dem. Kommer de att hitta henne? Och vill de verkligen det?
Riktigt spännande (och stundtals rolig) bok som alla böcker i serien Avdelning Q (Cold case)!
Den här är en riktig bladvändare. Man får följa polisen Carl Mörck och hans assistent Assad när dom tillsammans får ett nytt uppdrag på skrivbordet som gäller ett syskonpar som hittas brutalt mördade år 1987 i en sommarstuga. Den gamla utredningen pekar på att mördaren finns bland grupp unga internatskoleelever.
Riktigt spännande och en bok man inte kan lägga ifrån sig för det händer något hela tiden som gör att man bara vill läsa mer!
Jag kan inte sluta läsa denna Q serien. Den är skriven så bra, den har ett bra flyt i texten och den är väldigt behaglig att läsa. Den håller spänningen ända till slutet och den har lite humor också vilket jag gillar.