Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Film från 2004 regisserad av Michel Gondry
"Joel blir chockad när han får reda på att hans flickvän Clementine har låtit radera ut alla minnen av honom och deras stormiga förhållande. I ren desperation söker han upp företaget Lacuna Inc som uppfunnit denna minnesraderingsprocess. Han ber dem att radera alla hans minnen av Clementine.

Samtidigt som hans minnen av Clementine börjar försvinna så börjar han på nytt upptäcka den passion de hade i början av deras förhållande. Plötsligt vill han inte längre glömma henne, så han börjar smyga undan en del minnen till andra delar av hjärnan där de inte alls hör hemma. Detta får naturligtvis stora konsekvenser för alla hans övriga minnen."

Den här filmen såg jag för första gången 2006 och jag minns att jag inte fattade nånting. Sedan dess har jag sett den säkert hundra gånger för den är så sinnessjukt bra! Jim är en av de skådespelare som jag tyckt om sedan jag var barn och jag tror inte att någon annan kunnat göra rollen som Joel bättre än vad han gör.
Varje gång man ser filmen upptäcker man nya detaljer man inte tänkt på tidigare. Det är en bakvänd film som fläckas av hjärtekross, kärlek, sanning och brutal förvirring. Lätt en av mina favoritfilmer genom tiderna.
Fin film med ett annorlunda upplägg. En av de filmer där Jim Carry är seriös och gör det riktigt bra En film som lever kvar och tåls att ses mer än en gång .