Jessica Thåström

Användarprofil

P3 Dokumentär

Podcast från Sveriges Radio
P3 dokumentär har de bästa, mest intressanta dokumentärerna. De är spännande och fångar en från början till slut.

Skäringer & Mannheimer

Podcast med Mia Skäringer och Anna Mannheimer
Anna och Mia har lyckats skapa en helt underbar podd som blandar humor, skratt, allvar och uppriktighet på ett fullkomligt brutalt vis. Uppskattar nyanserna de lyckas förmedla genom sina personligheter och ämnen de pratar om. Har aldrig tråkigt när jag lyssnar på deras podd!
Rekommenderas för den som gillar humor

Den gröna milen

Bok av Stephen King
Det här är en av mina favoriter när det kommer till King's böcker. Jag har läst den förr och slås över hur otroligt duktig King är på gestaltning och uppbyggnad av karaktärers liv. Boken är mysig och en riktig bladvändare. Hade glömt det sista kapitlet - ett sånt vissa kanske skulle gnälla över att det inte behövs, men som jag tyckte var ett oerhört starkt slut som knöt ihop säcken. Fenomenal!

Inlåsta

Bok av Emma Donoghue
En hjärtskärande men underhållande bok vars berättarröst kanske blir lite väl ungt emellanåt även om det stundvis bidrar till Jacks charm. Filmen är väldigt lik boken förutom vissa delar och även om jag tyckte om den hade jag önskat kortare kapitel eller något annat som bröt upp Jacks berättelse.
Rekommenderas för den som är intresserad av psykologi

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Film från 2004 regisserad av Michel Gondry
"Joel blir chockad när han får reda på att hans flickvän Clementine har låtit radera ut alla minnen av honom och deras stormiga förhållande. I ren desperation söker han upp företaget Lacuna Inc som uppfunnit denna minnesraderingsprocess. Han ber dem att radera alla hans minnen av Clementine.

Samtidigt som hans minnen av Clementine börjar försvinna så börjar han på nytt upptäcka den passion de hade i början av deras förhållande. Plötsligt vill han inte längre glömma henne, så han börjar smyga undan en del minnen till andra delar av hjärnan där de inte alls hör hemma. Detta får naturligtvis stora konsekvenser för alla hans övriga minnen."

Den här filmen såg jag för första gången 2006 och jag minns att jag inte fattade nånting. Sedan dess har jag sett den säkert hundra gånger för den är så sinnessjukt bra! Jim är en av de skådespelare som jag tyckt om sedan jag var barn och jag tror inte att någon annan kunnat göra rollen som Joel bättre än vad han gör.
Varje gång man ser filmen upptäcker man nya detaljer man inte tänkt på tidigare. Det är en bakvänd film som fläckas av hjärtekross, kärlek, sanning och brutal förvirring. Lätt en av mina favoritfilmer genom tiderna.

Dolores Claiborne

Bok av Stephen King
Boken åkte upp på min topp 3-lista över Stephen Kings böcker redan efter ett par sidor.
Den är väldigt kort i jämförelse med Kings älskvärt tjocka romaner, men trots det var den oerhört mångfasetterad och grymt spännande att läsa.
Filmen tog mig med storm för något år sedan (Go Kathy Bates!) och boken var kanske liite annorlunda men ändå fullt lika bra! Ä L S K A R !
Rekommenderas för den som gillar skräck

Himmelskriket

Bok av Mons Kallentoft
Den här boken växte på mig. Förmodligen berodde motståndet i början på att jag inte riktigt föredrar sk krimböcker där det alltid är en polis i huvudrollen.
Men författarens övriga detaljbeskrivningar och de personliga problemen Malin Fors tampas med gjorde boken unik och den blev därefter riktigt bra!
Rekommenderas för den som tycker om nordiska kriminalromaner

Gone Girl

Film från 2014 regisserad av David Fincher
Otroligt bra filmatisering av en helt sinnessjukt bra bok. Det blir full pott av flera anledningar:
Bra manus
Bra val av skådespelare
Bra tolkning av hur boken är upplagd.
Jag tycker att det är den bästa av Gillian Flynns böcker och även den bästa filmatiseringen av hennes böcker. :D

Hon som vakar

Bok av Caroline Eriksson
Som författare föredrar jag att läsa böcker som känns trovärdiga och som har naturliga dialoger, vilket Caroline lyckas med. Bokens korta kapitel går snabbt att läsa. Dock är det kanske lite för mycket promises of chaos som inte levs upp till och det är därför snart enkelt uträknat hur saker egentligen ligger till. Men det är nog en bok som funkar för de som föredrar att ha svaret framför sig.

Den tysta patienten

Bok av Alex Michaelides
Det dröjde inte länge innan jag förstod att författaren hade irl erfarenhet av psykoterapi. Han skildrar det otroligt korrekt och skickligt. Älskar den genuina berättarrösten, meningsuppbyggnaden, karaktärerna och dramaturgin. Det här är en riktig bladvändare av flera anledningar. Och även om jag rätt tidigt listade ut plot twisten lyckades berättarnarriativet bära storyn trovärdigt hela vägen igenom. Sista stycket lämnade mig med en känsla av closure och lugn, och jag älskar det!
Rekommenderas för den som är intresserad av psykologi
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.