Quick

The Perfect Patient
Film från 2019 regisserad av Mikael Håfström
Quick är en film om en av Sveriges största rättsskandaler. Den handlar om den dömde seriemördaren Thomas
Quick, också känd som Sture Bergvall, får upprättelse. Filmen bygger på Hannes Råstams bok "Fallet Thomas Quick - att skapa en seriemördare". Filmen hade premiär 2019 och den regisserades av Mikale Håfström.

Hannes Råstam är en prisad undersökande journalist som får upp ögonen för Quick-fallet. Ju mer han gräver i det, ju mer osannolikt verkar det vara. Han får exklusiva intervjuer med Quick och han får tillgång till hans journaler. Han upptäcker att Quick har erkänt de olika morden under påverkan av mycket starka läkemedel. Råstam och hans kollega Jenny Küttim ger sig inte utan de är fast beslutna över att få till någon slags upprättelse för Quick.

Råstam spelas av Jonas Karlsson och han gör den rollen mycket trovärdig. Han tar oss med genom journalistens dilemman och kamp för att få till det stora scoopet. I verkligheten fick tyvärr inte Råstam se Quik/Bergvall bli frikänd eftersom han dog i cancer.

Jenny Küttim spelas av den talangfulla Alba August. Hon gör ett bra porträtt av denna unga journalist och som tittare tror man på henne.

Daniel Dencik spelar rollen som Thomas Quick och det gör han med den äran. Han är ganska porträttlik och han skildrar sin förlaga på ett mycket bra sätt.

Quick är en sevärd film som väcker både ilska och irritation på vårt rättssamhälle. Man kan fundera på hur det överhuvudtaget kunde hända och varför ingen reagerade på det orimliga.
Hemsk film om massmördaren som härjat runt i hela Sverige och utanför landets gränser med. Fantastiska skådespelare som gör hela filmen trovärdig och ännu läskigare.
En svensk film om det kända quick-fallet, men Jonas Karlsson i huvudrollen. Otroligt spännande och bra gjord!