Angelica Levin

Användarprofil

Saker ingen ser

Bok av Anna Ahlund
En bok jag önskar jag fått läst när jag gick i högstadiet. Till en början undrade jag när det skulle börja ”hända” något, men det bara flöt på och det visade sig vara ganska fint ändå, att få följa med på ett helt vanligt år i helt vanliga tonåringars liv. Ibland hade jag velat lära känna karaktärerna mer på djupet, men å andra sidan uppskattade jag hur boken helt plötsligt kunde hoppa 20 dagar framåt och lämna saker till mig som läsare. Gillar även hur Anna Ahlund lyckas att inte göra en grej av kön och sexualitet. Det får bara vara som det är.

Ganska säker på att jag kommer läsa allt Anna Ahlund skriver.
Har skrattat högt på grund av hög igenkänningsfaktor! Så relatable för en med social ångest. Lättläst men trots det ett målande språk.

Brädspel som present

Bästa julklappen att både ge och få enligt mig! Ett spel kan föra samman både familj och kompisgäng, vara en icebreaker bland nya bekantskaper och en anledning att träffa gamla vänner. Helt perfekt med andra ord!!

Quick

Film från 2019 regisserad av Mikael Håfström
En svensk film om det kända quick-fallet, men Jonas Karlsson i huvudrollen. Otroligt spännande och bra gjord!

Bara ha roligt

Bok av Maria Maunsbach
Förväntade mig en feelgood kring hur det är att dejta i dagens samhälle, men så fel jag hade. Ogillade exakt alla karaktärer i boken. Till och med huvudkaraktären, även om jag kan känna igen mig i henne, vilket gjorde att den ändå förtjänade två stjärnor. En rå och ärlig skildring av hur en relation kan bli och inte bli. Motsatsen till en romantiserad kärlekssaga och feelgood-känsla, men beskrivningar mitt i prick när det gäller känslor, tankar och förväntningar på en nystartad relation. Författaren sätter alla beskrivningar och känslor hos karaktärerna på pricken, men det passar helt enkelt inte mig som läsare att läsa om en destruktiv relation, är mer ute efter fly verkligheten med spänning eller feelgood. Med det sagt tror jag att boken ändå kan passa många, den är otroligt välskriven!

SPOILER!!!

Den mest förekommande känslan när jag läser boken är ilska. Vill bara skrika DUMPA HONOM. En så vidrig karaktär den där Johannes, men också faktiskt, tyvärr helt från verkligheten.
En bok som jag faktiskt inte kunde hålla ut och läsa färdigt. Innehöll väldigt problematiska och helt enkelt tråkiga skämt. Hade förväntat mig en lite lättsam feelgood-roman men upplevde tyvärr att ingenting blev roligt.

Hypnotisören

Bok av Lars Kepler och Alexander Ahndoril
Deckare har aldrig varit högt upp på prioriteringslistan när jag ska välja ny bok men hade varit sugen på Kepler ett tag då jag hade hört mycket positivt, så när den fanns på second hand slog jag till. Och oj vad positivt överraskad jag blev! Läste över 200 sidor i första sittningen, trots att jag skulle upp tidigt dagen därpå. Så himla spännande, vilket till stor del är tack vare hur den är uppbyggd. Rekommenderar starkt!

Om det regnar i Ahvaz

Bok av Nioosha Shams
En ungdomsbok som jag önskar det fanns fler av när jag var i den åldern, då det var svårt att hitta böcker om annat än heteroromanser och där andra kulturer endast skildrades ur vita personers perspektiv. Uppskattar även det fina språket och ser fram emot fler böcker av författaren!

Boktjuven

Bok av Markus Zusak
En bok jag är förvånad att jag inte läst tidigare. Hittade den i en secondhandbutik och kände igen titeln som en som bok man måste ha läst nån gång i livet, och fel hade jag inte. Absolut en av de bästa böckerna jag läst i år med en fin berättelse ur ett annorlunda perspektiv jämfört med vad en är van vid när det kommer till andra världskriget.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.